Диета при рак на панкреаса и полезни растения

Ето каква диета при рак на панкреаса може да се приложи и с кои полезни растения

Диагнозата рак на панкреаса е много тежка и с лоша прогноза за нейното развитие. Той е четвърти по степен на разпространение сред хората и един от най-смъртоносните, след рака на белите дробове, на гърдата и на дебелото черво. С диета при рак на панкреаса може да се помогне и да се удължи живота на пациента, но не се дава 100% гаранция за оздравяване и все пак понякога стават и чудеса и болестта забавя своето развитие или изчезва напълно.

Суровата растителна храна и особено ядките са много полезни за диета при рак на панкреаса

Суровата растителна храна и особено ядките са много полезни за диета при рак на панкреаса

Диета при рак на панкреаса, както и при другите видове рак трябва да включва различни видове плодове и други растителни храни. Овен плодове трябва да се приемат сурови пресни зеленчуци, горски плодове, сурови ядки, пълнозърнести храни, кълновете са полезни. Менюто да изобилства с цитрусови плодове и други, които съдържат много витамини, антиоксиданти, полифеноли и други. Сред тях се открояват годжи бери, защото е богат на бетакаротини, зелен чай – много силен антиоксидант, нони, акаи, папая. Храната да е преобладаващо сурова растителна, сурови пресни сокове, зеленчуци – целина, артишок, моркови и сокове от тях, да се изключат от менюто месните и млечните храни, полуфабрикатите, храни за бързо ядене, пържени храни, рафинирани брашно, захар, олио и изделия от тях. Трябва да преобладават пълнозърнестите храни и овесените ядки сред тях. И да се ядат повече порции през деня от плодове и зеленчуци без да се смесват. Да се пие повече вода и да се провеждат водни процедури за изпотяване.

При всяка болест трябва да се започне с изчистване на организма от токсини. В някои лечебни практики се включват клизми с кафе, но да е качествено, натурално и добре филтрирано. Това помага много за изчистването на организма и особено на черния дроб. Някои лекари съветват да се яде обезмаслено кисело мляко и нетлъсто домашно месо като пиле без кожата и риба, но основоположниците на лечебната терапия с диета д-р Макс Герсон и Корнелиус Моерман съветват да не се ядат храни от животински произход и даже сол, особено за това държи д-р Герсон.

“Фигурин

Могат да се ползват и някои хранителни добавки с високо съдържание на витамин С и други подходящи за целта.

Специално за прилагането на диета при рак на панкреаса е добре да се добавят и полезни растения като момордика (горчив пъпеш, четете – ТУК) и гравиола (четете – ТУК), за които има изследвания, че са полезни точно срещу рак на панкреаса, но все още няма достатъчно документирани сведения за излекувани от тях пациенти, но се пише за лечебните им свойства при лабораторни изследвания.

Възможно е да попаднете на хранителни добавки, които ви го рекламират, че са много лековити срещу рак и да ви вземат парите като случая с „Овосан”, който е обикновена хранителна добавка за укрепване на организма. Скандал с тази добавка нашумя през 2007 година.

От полза са добавките за ензимна и витаминна терапия, за тях се консултирайте с лекуващия лекар. Едно иновативно терапевтично средство е препарата „Ерлотиниб”. Друга добавка, която може да е от полза при рак на панкреаса е „Креон”, който представлява ензими за органа.

Друго полезно хранително вещество е витамин В17, който се съдържа най-много в суровите кайсиеви ядки и бадемите. За него четете – ТУК.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *