Диета и рецепти при уртикария

Заболяването уртикария не бива да се подценява, то може да доведе до много опасни последици, ако продължи дълго време

Уртикарията е алергично заболяване, при което се получават специфични обриви, наречени уртики.

Вижте и ТАЗИ ИЗКЛЮЧИТЕЛНА СТАТИЯ: Как се лекува уртикария с лекарства и билки!

Те се намират по кожата, но засягат често и вътрешните органи, нервната система и лигавиците. В България от нея страдат не малко хора. Жените са 3 пъти повече уязвими от мъжете.

Ако човек страда по-продължително време от уртикария, то това може да има лоши последици. Тя не се счита за симптом, а за болест. Нарича се още и копривна треска, защото обривите наподобяват получените от ожулване от коприва.

При уртикария помага отвара от червена мъртва коприва

При уртикария помага отвара от червена мъртва коприва

Причините за нея са различни и една от тях е консумацията на храни, които не се приемат добре от организма. Тя е по-подходяща за хранителна алергия или когато причините са вътрешни.

Такива храни могат да бъдат раци, гъби, миди, риба, шоколад, кисели краставички, месо, яйца, сладолед, сирене, пастърма, развалени месни салами като суджуци, ягоди, къпини, малини, орехи, бобови храни, сушени плодове, хайвер и други.

Препоръчват се вегетарианска диета, млечни храни, повече плодове, овесени ядки и други.

Една полезна отвара при уртикария е от червена коприва, която се нарича още и гръцка. Тя се ползва за пиене и за обливане на тялото външно. Само диета не е достатъчно.

Освен диета и билки, трябва да се открие причината, кой е алергена, причиняващ проблема.

Фигурин билкови таблетки за отслабване при менопауза

При хронична и остра уртикария е добре да се пие отвара от следните билки: листа червена коприва, агримония, росопас, борови връхчета, исландски лишей, спирея, листа черница, смил и шишарки хмел. От всички билки по 5 г се смесват и се взема 2 супени лъжици с добавена 1 супена лъжица счукано семе от фий.

Тази смес се слага в 700 мл вряла вода се вари 10 минути. След охлаждането й се прецежда и се взема по 75 г, 3 пъти дневно, 20 минути преди ядене.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *