Препоръчана от Димков билкова отвара за пречистване на кръвта

Народният лечител Петър Димков препоръчва билкова отвара за пречистване на кръвта и подмладяване на организма

Много на брой и полезни рецепти е оставил народният лечител на българския народ. В една от рецептите му е записано – рецепта за пречистване на кръвта и подмладяване. Димков е давал и препоръка да се яде предимно вегетарианска храна с повече плодове и зеленчуци за по-добро здраве, това също помага и за кръвта.

Препоръчаните билки са 12 на брой и могат да се закупят от билковите аптеки или магазини за здравословни храни освен, че можете и да си ги наберете.

Препоръчана от Димков билкова отвара за пречистване на кръвта

Препоръчана от Димков билкова отвара за пречистване на кръвта

Това са листа от малина, орехови листа, жълт равнец, плод и листа от касис, червена хвойна само зърна, горска ягода само листа, миризлива лазаркиня, камшик, гръцка коприва, борови връхчета, цвят от жълт кантарион, живовляк теснолист.

От изброените билки се събират по 30 грама и се слагат в някакъв съд за съхранение, в който се смесват добре. За приготвяне на рецептата се вземат 2 супени от сместа и се добавят към половин литър вряща вода и врат още 5 минути. Оставя се да изстине и се прецежда отварата. Пие се по една винена чаша три пъти на ден преди храна.

Според Димков билковата рецепта води до обновяване на кръвта и до подмладяване. Препоръчва се употребата й да става веднъж през 4-те сезона и да се пие в продължение на10 дни на всеки сезон.

По повод лечителя Димков и здравето, можем да припомним неговите съвети: да ядем повече череши, да пием чай от билката лайка, той я препоръчва много, да не употребяваме алкохол, също и цигари да не се пушат, да спим по 10 часа на денонощие, да стоим по възможност на отворени прозорци, да не се оставяме без да се движим и повече да спортуваме по възможност, да си пазим нервите от ядове и стресове.

Още по темата – ТУК.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *