Всеки ден диня срещу високо кръвно и лош холестерол

Освен здравословна, сочната и сладка диня се бори и с излишните килограми

Лято е и с него в менюто ни навлизат прекрасни плодове и зеленчуци, с които да допълним здравословното си меню. Един от тези плодове е вкусната диня. Освен, че е много вкусна, тя е и супер полезна, тъй като е богата на минерали, витамини и влакнини, които изчистват организма от натрупаните токсини и вредни вещества в организма ни. Тя освежава и оводнява тялото, полезна е за здрави бъбреци и дори може да служи за диетично хранене.

диня

Освен здравословна, сочната и сладка диня се бори и с излишните килограми

Наскоро американски учени откриха, че само един резен от сочния плод на ден е в състояние да стопи лошия холестерол и да предотврати появата на сърдечно-съдови заболявания. Здравословният ефект на динята се дължи на аминокиселината цитролин, която подобрява кръвообращението, заявяват учените от университета „Пърдю” в САЩ.

Направени са изследвания, според които редовното похапване на богатия на дестилирана вода плод намалява двойно лошия холестерол. Както знаем той запушва артериите и води до развитието на сърдечно-съдови болести. Аминокиселината цитролин, която се съдържа в динята, отпуска кръвоносните съдове и подобрява кръвообращението. Цитролинът също така подобрява функцията на сърцето, тъй като намалява и кръвното налягане.

диня

Освен здравословна, сочната и сладка диня се бори и с излишните килограми

Плодът има способността да намалява опасното високо кръвно налягане при хората с тегло над нормата, както и да понижава риска от инфаркт. Резултатите показали, че динята намалява високо кръвно налягане и сърдечния стрес, сърцето било натоварвано по-малко и работило по-добре.

Освен че е много здравословна, сочната диня може успешно да се бори и с натрупването на килограми. Тя чисти мастните натрупвания в кръвоносните съдове и по този начин се бори с наднорменото тегло. Така че, хапвайте по-често диня, за да сте здрави и в перфектна форма през лятото.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *