При лечение на дискова херния помагат и някои билки

Главно при лечение на дискова херния се прилага физиотерапия, консервативно лечение, помагат и някои билки

Някои билки помагат при лечение на дискова херния. Основното лечение си остава с инжекции, лазер, озонотерапия, физиотерапия и хирургична операция. Самото заболяване представлява болезнено дегенеративно изменение на гръбначните прешлени. Лечението с билки може да бъде само придружаващо към медикаментозното и да не забравяме, че и храненето оказа влияние.

При лечение на дискова херния помагат и някои билки - лютиче

При лечение на дискова херния помагат и някои билки – лютиче

По отношение на храненето и движението можем да посочим човек, който се е излекувал от дискова херния и дори е имал шипове по гръбначния стълб. Лекарите не са могли да му помогнат с всички изпитани средства. Той само се излекувал и написал книга за това с хранене и движение. Казва се Дамян Глуховски и за неговия случай може да четете – ТУК.

За лечение на дискова херния помагат следните билки: глухарче, лютиче, бабини зъби.

Ето и една рецепта, която не гарантира оздравяване, но на някои хора е помогнала. Приготвя се кора от бяла върба – 80 г, червен кантарион – 80 г, хвощ, корени от гръмотрън и корени от бял оман по 40 г, смесват се и врат в половин литър вода за 5 минути. Билките се оставят да киснат, докато се охладят и се изпиват на гладно на 4 пъти през деня. Може да се пие продължително време.

Билката лютиче има едно рядко срещана полза и това е да извлича влага от тялото на човека. Освен това тя е ценна и с друго нейно лечебно свойство и то е да помага да пробиват абсцесите. Тя е и токсична затова не трябва да се прекалява с пиенето й, а да се внимава. Цъфтежът й е от май до месец септември. Добре е да се бере през юни месец. Външно се ползва само прясна. Набараното лютиче счуква и наръсва с морска сол. Болното място се намазва с олио и се поставя отгоре найлон. Слага се отгоре найлон с дупка, която е малка колкото цигара и се слага върху болното място. Слага с е и счуканата билка със солта о отгоре отново найлон. След това се увива с чаршаф и болният стои така увит за час и половина. След изтичането на времето се маха всичко и се измива. Получават се мехури като от изгорено, които не трябва да се пипат, те минават за десетина дни.

В клипа – азиатско лютиче от остров Кипър.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *