Ефективни рецепти на проф. Мермерски при дископатия

Три домашни рецепти на професор Мермерски за лекуване на болка при дископатия и облекчаване на състоянието

Професор Мермерски има няколко много ефикасни рецепти против дископатия. Травми и резки движения в кръста, вдигане на тежести и ред други неща стават причина за получаване на дископатия или известна в медицинските среди като дискова херния. Един от най-характерните признаци за дископатия е силната болка, като обикновено се локализира в кръста и блокира движенията на пострадалия. В доста случаи болките се разпространяват и към седалищната област и краката.

дископатия

Три домашни рецепти на професор Мермерски за лекуване на болка при дископатия и облекчаване на състоянието

Болезнената дископатия е едно от най-често срещаните заболявания на нашия век. Обездвижването, дългото време стоене в седнало положение, дегенеративните изменения, травмите провокират тази болест. Според последни данни почти всеки втори човек е страдал в различен период от живота си от дископатия.
Дори и с операция, казват, че болезнената дископатия не се лекува и е за цял живот. Но има и някои народни рецепти, които могат да облекчат състоянието и болките и то много ефикасно. Представяме ви три от тях, които са на професор Мермерски и те са са включени в първи том на книгата му „Как да се лекуваме и запазим здравето си чрез хранене със здравословни храни“.
За първата рецепта на проф. Мермерски се взимат един средно голям картоф и една средно голяма глава лук, които трябва да се настържат на едро ренде. Прибавя им се щипка сол, разбърква се и сместа се разстила на памучен плат, който се поставя на кръста. С тази компрес се спи цяла нощ и тази процедура трябва да се прави 3 дни последователно.
При втората рецепта за дископатия се взимат две филии хляб, които се напояват със смес от сода и оцет. Отново тази каша се поставя на парче плат, който се слага на кръста. Прави се докато се почувства облекчение.
Третата рецепта на професор Мермерски при дископатия е с камфор. В малко бурканче се слага супена лъжица камфор на прах, който се долива със силна ракия или чист спирт. Тази смес се втрива продължително по целия гръбнак и по местата, където е болката.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *