При дистимия може да опитате и билкова терапия

Билки в комбинация с психотерапия и антидепресанти, са добър вариант за лечение на опасната дистимия

Ако се чудите какво точно означава дистимия, трябва да знаете, че това е форма на хронична депресия. Хората, страдащи от нея са мрачни, недоволни, с негативно настроение, изпитват неудовлетворение и безнадеждност. Много често дистимия и обща депресия поразяват по-често жените, но и все повече мъже в последните години. Тогава става въпрос за двойна депресия, която се лекува трудно, тъй като това състояние продължава доста дълго.

дистимия

Билки в комбинация с психотерапия и антидепресанти, са добър вариант за лечение на опасната дистимия

Често пъти зад дистимия стоят стресът и личните и семейните проблеми, безработицата, неприятни изживени събития.
Най-добрият подход за лечение на хора с дистимия представлява една особена комбинация мегду психотерапия, антидепресанти и билки. Доказано е, че груповата терапия е много по-ефективна. Тъй като дистимия е хронично заболяване, трябва много да се внимава какви лекарства и методи на лечеие трябва да се използват.
Билките, които помагат както при депресия, така и при дистимия са жълт кантарион, сибирски женшен, гинко билоба и пасифлора. Жълтият кантарион е доказал ефективността си при лечение на подобни състояния. Тя помага и при безсъние, благодарение на седативните си свойства. Билката съдържа и специални вещества, съдържащи се в цветовете, влияят много позитивно на настроението.
Прилагането на пасифлората при депресия се дължи на успокоителното въздействие върху организма. Тя се препоръчва горещо при депресия, дистимия и безсъние.
Към нея не се привиква, тъй като тя има изключително нежно и деликатно действие.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *