Домашен ябълков оцет – лекарство срещу затлъстяване, диабет и рак

Ако ползвате натурален, домашно направен ябълков оцет, може да се предпазите от много опасни болести и да свалите доста килограми

В ползите на прекрасния домашен ябълков оцет хората отдавна са се убедили. Неслучайно все повече хора си правят сами от еликсира или пък си купуват от фермерските пазари или от специализирането магазини истински, натурален ябълков оцет. Ако ползвате домашно направен ябълков оцет, може да се предпазите от много опасни болести и да свалите доста килограми, смятат вече и учените.
В Института за хранителни технолози с САЩ са направили изследвания, че определени видове оцет, между които и домашно приготвения ябълков оцет, какъвто ползваме в България, могат да предложат значителни ползи за здравето.

ябълков оцет

Ако ползвате натурален, домашно направен ябълков оцет, може да се предпазите от много опасни болести и да свалите доста килограми

Продуктът е богат на антиоксиданти, които могат да ни подмладят като намалят процесите на стареене. Полезният ябълков оцет дари може да забави развитието на определени видове рак, както и дегенеративни мозъчни заболявания, сочат данните от изследването на американските учени.
Ябълковият оцет има и много високи антибактериалните свойства, а така също да помага на страдащи от диабет тип 2, намалявайки последиците от тази коварна болест.
Натуралният ябълков оцет също така подобрява сърдечносъдово здраве и кръвно налягане и подпомага възстановяването след интензивна физическа дейност.
Според учените при хората, които консумират ябълков оцет ежедневно, се наблюдава по-нисък апетит, което помага за отслабване, а киселината, която съдържа оцетът, може да топи тлъстините при затлъстяване.
Домашният натурален ябълков оцет може да помогне при пърхот, микоза, гъбични инфекции, подхранва и лекува кожни проблеми, храносмилане и поддържане на здравословно тегло.
Полезният ябълков оцет забавя и развитието на рака и дегенеративните заболявания на мозъка, помага при болни стави, артрит и други костни заболявания. На всичкото отгоре една-две супени лъжици ябълков оцет дневно могат да повишат нивото на добрия холестерол и да смъкнат нивата на лошия, а така също да намалят високите нива на кръвната захар.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *