Домашна рецепта срещу астма

Една домашна рецепта срещу астма може да ви помогне за лечението й

Болните от астма за разлика от здравите хора имат въздухопреносни пътища, които се поддават по-често на свиване. Обикновено тези пътища са алергични. Връзката между появата на алергия и тези пътища за пренасяне на въздуха не е изяснена. Различни фактори могат да причинят алергичен пристъп като вирусни инфекции, замърсен въздух, домашен прах, химически алергени, лекарства, полени, физически натоварвания, стрес. Една домашна рецепта срещу астма може да ви помогне за лечението й.

Домашна рецепта срещу астма – с мед и бадеми

Домашна рецепта срещу астма – с мед и бадеми

Според Световната здравна организация все повече се увеличават заболелите от астма, а също и смъртните случаи от нея. Има връзка между заболяванията от астма и здравословното състояние на имунната система в ранните детски години. Трябва обаче да болните от астма да знаят, че от храната зависи също много за развитието на болестта и за лечението й с въздържане от вредни храни. Така например астматиците не трябва да ядат животински белтъчини, а вместо тях да ползват растителни. Млякото и млечните храни са много вредни за тях, също и маргарина, той може да се замени със зехтин или нерафинирано слънчогледово олио, вредни са рибата, соята, яйцата, фъстъците за страдащите от астма. Трябва да се избягват плодове и  зеленчуци с нитрати.

Една домашна рецепта среща астма сме избрали за вас с мед и горчиви бадеми, за която се надяваме да ви помогне, но поне със сигурност няма да ви навреди, а ще ви е от полза.

Нужни са ви един буркан пчелен мед и 300 г горчиви бадеми. Бадемите трябва да са сурови, те се натрошават на ситни и се смесват добре с меда. Сместа се слага в буркани и се яде всяка сутрин по една супена лъжица.

За облекчаване на дишането на астматиците може да помогне екстракт от мента. В емайлиран съд сипете четвърт литър вода и 10 капки масло от мента. Оставете да заври и след това на слаб огън да къкри до един час до изпаряване на водата. Дишането на изпареният ще ви помогне за дишането.

За ползата от горчивите бадеми четете – ТУК.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *