Срещу екзема помагат билки и природни продукти

Природата може много да помогне при лечение на екзема с растенията и билките, които ни дарява

Природата е щедра и ни дава решение срещу много видове екзема. Много ефикасна рецепта за лечение на това кожно заболяване се приготвя с 20 броя зелени орехчета заедно с кората, които се счукват и към тях се прибавя 20-25 грама морска сол. Всичко това се прави на кашичка и с нея в продължение на 10 дни се маже засегнатото място.
Друга народна рецепта за лечение на екзема е с пресен лист от зеле, което се държи 2-3 дни по няколко пъти на ден върху болното място.

екзема

Природата може много да помогне при лечение на екзема с растенията и билките, които ни дарява

За лечение на екзема по кожата и косопад пък може да използвате прясно изцеден сок от чесън, който се втрива по засегнатите участъци и в корените на косата. Тази своеобразна маска стои така 4-5 минути, след което се измива добре с хладка вода.
За лечение на мокра екзема има няколко рецепти. Взима се един голям картоф, който се разрязва наполовина и се сварява в неподсолена вода. Ако имате сърбежи, поразените участъци се промиват с отварата, която може да се използва до три дни, след което трябва да се приготви нова. След процедурата болното място не се подсушава, а се оставя само да изсъхне. После в него се втрива рибено масло или зехтин. Това лечение трябва да продължи до пълно изчистване на кожата.
При мокра екзема може да смесите 100 милилитра чист бензин и 3 грама йод. С тази добре разбъркана смес се мажат заразените участъци. Трябва да направите около 4-5 процедури, за да се изчисти кожата.
Лечение на екзема в ушите пък се премахва като натопите памуче в чист пчелен мед и с него намажете поразената част. Същото прави и истинският домашен ябълков оцет. Натопява се памук в него и се слага в ухото за около половин час. Тази рецепта трябва да правите поне седмица, за да се премахне напълно неприятната екзема.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *