Помогнете си срещу екзема с билки и  домашни средства

Билки и други природни средства могат да Ви помогнат за лечение на екзема

Заболяването на кожата екзема причинява сърбеж и зачервяване в следствие от възпалението, мехурчета, обриви, ранички и леки нацепвания, от които излиза секрет. Причините могат да бъдат различни и след като бъдат установени от лекуващия лекар, може да се приложи подходящото лечение. Използват се лекарства под формат на мазила и други, действащи против възпалението на кожата. Едно от тях е тетрациклин, който се ползва като мазило и за вътрешна употреба.

Използвайте хума за лечение на екзема

Използвайте хума за лечение на екзема

Ето някои от полезните билкови рецепти и домашни средства при лечение на екзема

Едно важно препоръчително мнение е да не са яде хляб, а повече плодове и зеленчуци и други сурови растителни храни. За мокра екзема да се прави компрес с хума замесена с ракия през 3 часа. Това може да помогне, докато е в начален етап болестта. Ако тя е станала хронична и вече има люспи по кожата, първо трябва люспите и коричките да се махнат и да се постави парче плат хасе, върху който да се намаже чист зехтин. Този компрес да се държи за 12 часа.

След налагането със зехтин да се смесят печена леблебия, рафинирана сяра и натурален пчелен мед. От тази смес да се взема по 1 чаена лъжица 20 минути преди всяко ядене.

Към тази рецепта да се добави и друга с билки, 10 минути след нея. Направете отвара от следните билки по 50 г: росопас , агримония, листа от гръцка коприва, борови връхчета, жълт кантарион, листа от теснолистен живовляк, жълт равнец, пача трева, полски хвощ и пипериче.

Отвари от билки помагат за лечение на екзема

Отвари от билки помагат за лечение на екзема

Сложете от сместа 2 супени лъжици в 600 мл вряла вода и добавете 1 чаена лъжица зърна от червена хвойна. Оставете билковата смес да заври на бавен огън за 10 минути. Приема се по 75 г, 10 минути след първата рецепта. Може да подсладите отварата с мед и лимон. Рецептата е на Петър Димков. Може да направите топла баня на краката с отвара от тетра, ако страдате от екзема.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *