Екзотичният кокосов орех е полезен за гладка кожа и срещу затлъстяване

Великолепното олио от кокосов орех прави кожата гладка и е полезно против затлъстяването

Една от най-добрите и здравословни храни на света е вкусният кокосов орех. Олиото му е великолепно, макар че не е популярно, но е много полезно. Когато кокосът започне да се отделя от черупката той се изважда и се счуква на малки парчета и се сушат една седмица. След това се смила на брашно и се нагрява до 125° С и се пресова.

Това е начинът за добиване на олио от кокос, което се рафинира, за да може да се ползва като другите масла. Но натуралното е по-полезно от рафинираното.

Великолепното олио от кокосов орех прави кожата гладка и помага за предотвратяване на затлъстяването

Великолепното олио от кокосов орех прави кожата гладка и помага за предотвратяване на затлъстяването

Отдавна се знае за здравните ползи на олиото от кокос. То изгаря калориите по-бързо и повишава тонусът. Добре е да се консумира по малко от него и така то ще помогне за предпазване от затлъстяване. Кокосовото олио опъва кожата и я пази от изсушаване, може да ви предпази за дълго време от появата на бръчките. Косата става обемна и се запазва дълго време здрава и спира да капе. Олиото от кокос получено чрез изсушаване и ферментация предпазва черния дроб от увреждания предизвикани от парацетамол, сочат изследвания проведени върху плъхове. То притежава фенолни органични киселини и антиоксидантно действие.

Кокосовият орех прави костите и зъбите по-здрави. Той съдържа витамини, калий и желязо в по-големи количества, които са полезни за нервите, сърцето и другите органи.

Неговите протеини и фибри са лесно усвоими и помагат за доброто храносмилане.

Кокосовото мляко за разлика от олиото е висококалорично, но е богато на много необходими аминокиселини. То убива много вируси и може да се ползва като заместител на изкуственото мляко за бебета, което не е чак толкова полезно като кокосовото. Особено ценна в него е органичната лауринова киселина. Тя се съдържа също и в майчината кърма.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *