Посетете кардиолог, ако получавате екстрасистоли

Ако опасните екстрасистоли са от сърдечен характер, трябва да си направите 24-часов холтер, ехокардиография и стрес-тест

Преждевременните съкращения на сърцето са всъщност опасните екстрасистоли. Но преди да се притесните дали нямате сърдечно заболяване, трябва да си направите всички необходими изследвания. За определяне на опасността от екстрасистоли и аритмии, е необходимо да се направят такива сериозни предварителни изследвания като 24-часов холтер, ехокардиография и стрес-тест. Това се прави, за да се определи дали опасните екстрасистоли са от сърдечен характер.

екстрасистоли

Ако опасните екстрасистоли са от сърдечен характер, трябва да си направите 24-часов холтер, ехокардиография и стрес-тест

Трябва да се определи техният вид и дали те имат органичен характер. Ако екстрасистолите са органични, тогава лекарят трябва да ви изпише медикаменти за сърдечно заболяване. Ако проблемът е друг, трябва да се направят допълнителни изследвания и да се лекуват други органи и системи.
Изберете добър специалист, тъй като много често е трудно да се определи дали имате дихателна аритмия или екстрасистоли. При дихателната аритмия импулсите на сърцето са правилни, но не са на еднакви интервали. При вдишване сърдечната дейност се ускорява, а при издишване се забавя. Всичко това се дължи на нервната система и този вид аритмия се среща при по-емоционални хора и при подрастващи млади хора. При това състояние прогнозата е благоприятна, тъй като не става въпрос за сърдечно заболяване. Обикновено се препоръчва спокойствие и физическо натоварване.
При другият, по-опасен вид аритмия с наличие на екстрасистоли, има преждевременни съкращения на сърцето под влияние на различни фактори – неврогенни, органични или токсични. Напрежение, преумора, безсъние, стрес спадат към неврогенните фактори.
Срещат се при здрави хора, когато са в покой и минават когато се изпълняват физически натоварвания. Получаването на екстрасистоли изисква редовни посещения при лекар кардиолог, който точно ще ви предпише лекарства за тяхното лечение.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *