Няколко естествени средства срещу главоболие

Помогнете си с домашни лекове при главоболие

Медицинската терапия се използва за лечение главоболие предимно при основна причина мигрена. Общите фармацевтични категории включват аналгетици, за релаксация на мускулите, антидепресанти и невролептици. Най-често използваните нестероидни противовъзпалителни лекарства като ибупрофен, аспирин и напросин или ацетаминофен.

При главоболие – бадемово мляко

При главоболие – бадемово мляко

Честото главоболие е толкова разпространено, че най-болните автоматично посягат към лекарствата, без да търсят алтернативни варианти за лечение. Зибрали сме за Вас няколко естествени средства за общ главоболие.

Хладка вода с лимон

Това е една чудесна напитка за детоксикация на тялото и се препоръчва да се приема ежедневно, сутрин, но можете да го вземе, когато имате главоболие.

Чай от джинджифил

Джинджифилът стимулира циркулацията на кръвта и има силно противовъзпалителни свойства. В допълнение, той има благоприятен ефект като аналгетик и по този начин намалява главоболието.

Бадемово мляко

Бадемите съдържат магнезий и други минерали, които могат да облекчат досадното главоболие и мигрената, както и салицин, който се превръща салицилова киселина – основна и активната съставка в аспирина.

Рибено масло

То съдържа полезните омега-3 мастни киселини характерни и за зехтина, които намаляват налягането в кръвоносните съдове и намаляват вероятността от появата на тромб.

Билкови чайове

Чайове, направени с всяка комбинация от лайка, лимонова трева, пасифлора и лавандула оказват успокояващ ефект, те са ефективни в намаляването на честото главоболие. Също така, ментовият чай действа също и като отпуска мускулите и нервите, и също може да помогне при главоболие.

Можете да опитате и други билки

Гинко – може да облекчи главоболието като разширява кръвоносните съдове в главата.

Вратига – съдържа вещества, които помагат за отделянето на хормони на настроението в мозъка. Използвайте прясна вратига за най-добри резултати.

Масло от дафинов лист е полезно при масажиране на челото и слепоочията, за да се облекчи мигрената и главоболието.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Доматен сок

Билки помагат срещу главоболие

Билки помагат срещу главоболие

Доматите съдържат естествена захар и високи нива на витамини и минерали, които могат да облекчат неприятното главоболие, особено, ако е причинено от махмурлук. Сложете и няколко силни подправки и ще получите вкусна напитка за главоболие.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *