Тези етерични масла ще направят чудеса с вашата коса

Това са тези етерични масла, които наистина ще направят чудеса с вашата коса

Имате проблеми с косата? Тези етерични масла са вашето разрешение и уверяваме Ви, ще направят чудеса с косите Ви. Имате мазна, суха, изтощена, капеща и дехидратирана коса. Или пък искате вашата грива да бъде лъскава, гъста и бързо да расте. Вашите желания могат да бъдат изпълнени. Трябва само да си правите маски с точно определени етерични масла.

Имате проблеми с косата? Тези етерични масла са вашето разрешение!

Имате проблеми с косата? Тези етерични масла са вашето разрешение!

В тази статия не само ще Ви посочим с екстракт от коя точно билка можете да разрешите конкретен проблем с вашата коса, но също ще Ви научим как сами да си направите етерично масло, от каквото растение Вие пожелаете.

Интересен факт е, че в миналото етеричните масла са били използвани като лекарства. Нека първо да видим какво представляват те. Етеричното масло е концентриран извлек, съдържащ ароматичните съединения на растението, от което се прави. Има най-различни методи за тяхното извличане. Ето един, който може да се извърши и в домашни условия. Необходими са Ви буркан, олио, оцет и желаното растение – изсушено. Използвайте сухи растения, начупени или стрити но не на прах.

Фигурин билкови таблетки за отслабване при менопауза

Вземете буркан с подходяща големина и го напълнете до половината с растението, от което желаете да направите етеричното масло. След това вземете една чаша с нея ще отмервате количеството олио, с което ще пълните буркана. Съотношението олио – оцет е: на една чаша олио, една супена лъжица оцет. И така допълвате с олио и оцет буркана.

Затваряте го и разклащате енергично, за да се смесят олиото, оцета и растението. Важно е да използвате по-дълготрайно олио. Такова е например слънчогледовото. Сместа се оставя за 24 часа на топло, след което престоява 4 седмици на слънчево място. После сместа се прецежда. И вече имате вашето домашно приготвено етерично масло.

Това са етеричните масла, които ще направят чудеса с вашата коса и ще Ви помогнат да имате здрава и красива гъста грива.

Мазна коса: масло от босилек, лимон и розмарин.

Суха коса: масло от мирта и мента.

Пърхот: масло от градински чай, евкалипт, лавандула, лайка, мирта, лимон и розмарин.

Косопад: масло от корени от репей – то върши наистина чудеса.

Растеж и сгъстяване: масло от корени от репей, бадем, орех, босилек, лавандула, мента и розмарин.

Раздразнен скалп: масло от лайка, лавандула и мента.

Тези етерични масла ще направят чудеса с вашата коса

Тези етерични масла ще направят чудеса с вашата коса

Блясък: масло от лайка и лимон.

Опитайте ефекта от тези етерични масла и сами ще се убедите, че те ще направят чудеса с вашата коса. Необходимо е постоянство и да правите маска с желаното от вас масло един път седмично.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *