Ето как да подобрим зрението си с естествени методи

Някои упражнения и храни ще ни помогнат как да подобрим зрението си

Американският лекар Бейтъс е създал метод, с който можем да разберем как да подобрим зрението си. Той се състои в полагане на длани върху очите и упражнения. Важно е също и храненето с повече сурови плодове и зеленчуци. Самият Бейтс е страдал от силно късогледство и му били изписани очила  с най-силните диоптри. Постепенно той създава системата с упражнения и си помага сам, а с това и на други хора.

 Ето как да подобрим зрението си с естествени методи

Ето как да подобрим зрението си с естествени методи

През 1920 г. д-р Бейтс издава книга, в която обяснява своят метод за подобряване на зрението. Той е развил хипотезата, че човешкото зрение не се срива от това, че се изменя плътността и формата на очните лещи както смята медицината, а от факта, че хората са се отучили да гледат. Според него ние полагаме не малки усилия да разглеждаме предметите около себе си, докато едно здраво око никога не би се напрегнало. Мускулите на идеално здравите очи никога не се напрягат, те са винаги отпуснати. Упражненията му могат да победят катаракта, глаукома, астигматизъм, късогледство и далекогледство. За глаукома и катаракта може и да има поне някакво подобрение. Те трябва да се изпълняват всеки ден сутрин като след ставане от сън, вечер преди лягане и през деня, когато се намери свободно време по 20–30 минути.

Палминг – така се нарича полагането на длани върху затворени очи, без да се натискат силно. Първо се трият енергично дланите една в друга, за да се загреят и се поставят върху очите. Стои се така няколко минути, в началото по-малко, след известно време постепенно се увеличава продължителността на палминга, но не много.

Гимнастика на очите прави се движение в различни посоки ляво, дясно, нагоре, надолу по около 10 пъти, след това движете очите в посока по диагонал отляво горе, надясно долу и обратно. В началото и в края на очната гимнастика правете палминг. Мигайте често между почивките при редуването на отделните серии от движения на очите. Освен в тези посоки правете и кръгове с очите вляво и вдясно. Не трябва да се напрягате и да бързате, добрият резултат ще дойде постепенно.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

По отношение на храната да се избира богата на витамините А, С, Е, В1, В2 и минералите селен и цинк. Оранжевите и червените плодове и зеленчуци, морковите и други ви доставят бета каротин, кайсиите, яйцата, спанакът и други са богати на лутеин и зеаксантин (видове каротини), бирената мая, покълналите семена, овесените ядки, суровите ядки – слънчоглед, кишу и други са богати на витамин Е. Омега-3 мазнините са полезни за очите – зехтин, риби, орехи, бадеми, ленено семе и други.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Ето как да подобрим зрението си с естествени методи

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *