Ето как се лекува плексит с естествени средства

Ето как се лекува плексит с естествени средства при домашни условия

Плексусът представлява нервни сплитове, които се формират при обединението на няколко гръбначно-мозъчни нерва, които се преразпределят на отделни влакна и с тях се дава началото на периферните нерви.

Нервите излизащи от плексусите напълно отговарят за всички сетивни възприятия, а такива се наричат сензорни, те могат да бъдат и само моторни, които инервират мускулите, а също така да бъдат и смесени.

Освен тях има и други упражняващи контрол върху потната секреция, кръвоносите съдове и други подобни дейности. Заболяването плексит представлява възпалително изменение на периферните плексуси.

Ето как се лекува плексит с естествени средства

Ето как се лекува плексит с естествени средства

Плекситът бива няколко вида. Той се различава от неврита, при който възпалението обхваща някой от периферните нерви като причината може да е всякаква. Един от най-често срещаните плексити  е брахиален плексит.

Причините за възникването му са лекарства, травма, вирусна инфекция, разтягане, алкохол, наркотици, някои химикали.

При лечението на плексит е важно храненето. Препоръчва се да се консумират повече храни богати на витамините С, В1, В6, В12, микроелементите цинк, селен, антиоксиданти, много плодове, зеленчуци, пчелният мед е полезен, може да се яде по 100 г на ден на няколко приема и риба 2 пъти седмично.

Една рецепта записана във вестник „Десант”, за която има много добри отзиви е следната: приготвяте си 1 чаша несолена свинска мас, камфор на кристали и 20 мл салицилова киселина.

“Фигурин

Камфорът се продава на топчета по аптеките и едно от тях е достатъчно. Смесвате всички съставки в бебешко бурканче и го слагате на водна баня да се стопи. Така направеното мазило е готово за ползване като се маже болното място. Това мазило помага и при хрема като се маже носа отвън.

Ето и още една рецепта при болки в ставите, най-често в колената: счукват се 4-5 чеснови глави и се добавя сол – една супена лъжица. Сместа се слага на болното коляно – дозата е само за едното като предварително се намаже обилно със свинска мас. Компресът се сваля, когато започне да става нетърпим.

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Ето как се лекува плексит с естествени средства

  1. Е как 20 МЛ салицилова киселина когато тя сепродва на прах, т.е. в грамове, колко грама трябва да сложим?!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *