Ето кои билки са най-полезни за вашия имунитет

Няколко билки са сред най-полезните за усилване на вашия имунитет

Както знаем всички, имунитетът е един от най-важните механизми за справяне с болестите и защитата на здравето. Няколко билки са сред най-полезните за усилване на вашия имунитет. Природните методи имат по-малко странични ефекти от конвенционалната медицина.

Добре е да знаем, че кои билки подсилват имунитета ни и кои са най-подходящи. Някои от подправките, които държим в кухните си имат също така свойство да подсилват имунната система и е добре да знаем това.

Риганът е сред първите най-полезни билки за имунитет

Риганът е сред първите най-полезни билки за имунитет

Една от тези билки в случая е и подправка това е чесъна. Той може да се добави към всяко ядене и затова е добре да помним това. Чесънът е една от най-популярните подправки и се намира във всеки дом. Притежава антибактериални, противогъбични, антивирусни и антипаразитни свойства. Най-полезен е, когато го употребяваме суров. В Русия той се ползва много от народната медицина и така му е излезнало име – руски пеницилин.

Друга билка със силни аминумодилиращи свойства е котешкият нокът. Тя е с много полезни за здравето свойства и широк спектър на лечебно действие. Индианците в Перу са я ползвали от векове за различни здравни проблеми. За предпочитане е да се ползва перуанския котешки нокът, защото е по-силен, а другият вид, който вирее в Северно Мексико е даже малко токсичен. Притежава и силни антиоксидантни свойства и е полезен при лечение на рак и други болести.

Карамфилът е друга лечебна билка, която се ползва и като подправка в кухните. Стандартното й приложени е като обезболяващо средство, а притежава и антибиотично, противогъбично и антивирусно действие. Успява да се справи с някои бактериални щамове, с които дори и антибиотиците не успяват. Той е основната съставка на рецепта помогнала за оцеляването на много хора по време на бубонната чума. Днес официалната медицина приготвя от маслото на карамфила чай с антимикробно действие.

Фигурин билкови таблетки за отслабване при менопауза

Черен бъз. Всички знаем за него, има широко приложение срещу много болести. Той е по-ефективен от антивирусните противогрипни лекарства.

Риган. Най-полезен като етерично масло и особено в комбинация с карамфиловото масло. Противопоставя се на голям брой гъбични инфекции и на Candida в това число.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *