Ефикасни методи за трайно обезкосмяване с орехи и куркума (ВИДЕО)

Няколко метода за трайно обезкосмяване с природни средства

 

Предлагаме ви няколко природни метода за трайно обезкосмяване – лесно, бързо и безболезнено. И другото, което е по-важно: абсолютно ефикасни.

Трайно обезкосмяване може да се постигне и с природни средства като орехи, куркума и други.

Трайно обезкосмяване може да се постигне и с природни средства като орехи, куркума и други.

Източните народи използват куркумата като подправка за множество ястия, а освен това и при редица заболявания и процедури, с профилактична цел. Тя помага и при намерението ни да се отървем от косъмчетата, били те малки или големи, косми или вълна. Достатъчно е само да направите следното: сложете малко количество от подправката във вода, колкото да набъбне, след което намазвате желаната за обезкосмяване част от тялото и така да престои. За да имате по-голям ефект е по-добре да преспите с нея като увиете мястото с найлон, фолио или вестник, за да не оцапа леглото. На сутринта кожата няма да е оцветена в жълто, както може би очаквате, а космите ще са по-тънки. Необходимо е да се направят няколко такива процедури, за да може космите да опадат трайно.

Друг изпитан природен метод е със зелени орехи. Той е изпитан и ефикасен. Все още не всички орехи са узрели. Вземате ореха, разрязвате го на две и започвате да търкате с половинките кожата и космите. Това се повтаря няколко пъти и след две-три седмици космите би трябвало да са изчезнали.

Други растения, които може да използвате за целта са сок от змийско мляко, джоджен, пепел от полски мак, полски хвощ.

Един съвет – ако се получи дразнене по кожата, прекратете процедурата.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *