За болки в ставите и коксартроза пийте желатин

Познатият ни желатин е успешен лек за болки в ставите и коксартроза.

Новата стара супер храна се нарича желатин. Той успешно успокоява и лекува болките в ставите и коксартроза. Също така успешно се използва в борбата с най-различни костни заболявания, храни ставния хрущял и подобрява храносмилането. Интересна е историята на консумирането на желатина в менюто на човека.

За болки в ставите и коксартроза пийте желатин

За болки в ставите и коксартроза пийте желатин

Факт е, че в миналото той е присъствал много повече в ежедневното меню, защото хората са се хранили с различни части от животинското тяло освен мускулното месо, като хрущяли, органи, сварени кости и други субпродукти. И точно в тях се съдържа най-много желатин. Днес обаче се консумира основно мускулно месо.

Желатинът е изключително здравословен, защото създава баланс между аминокиселините, които приемаме с чистото мускулно месо, като тушира излишъкът на кортизол, който постъпва с него в нашето тяло. Той съдържа половината от аминокиселините, които са необходими за нашето оцеляване.

Представлява безвкусно, полупрозрачно вещество, което се добива от преработването и извличането на колагена и влакнестите протеини от различни части на животинското тяло, като кости, съединителни тъкани, хрущяли, кожа и други. Обикновено се среща под формата на прах.

Освен лечението на болките в ставите и коксартрозата с желатин, ето още някои от неговите полезни и действия върху човешкия организъм: В една супена лъжица желатин се съдържат 6 грама протеин. Подобрява храносмилането, благоприятства лечението на хранителни алергии и непоносимости предизвикани от ”пропускливи черва”, като храни стомашната и чревна лигавица. Помага за отделянето на токсините от организма. Неговият колаген подобрява състоянието на косата, ноктите, зъбите както и еластичността на кожата и сухожилията. Но най-голяма е лечебната му сила при болки в ставите и заболявания на костите.

Ето как се приема желатин за този тип заболявания: Необходим ви е животински желатин и затварящ се стъклен буркан. Вечер накисвайте 2 чаени лъжички желатин (около 5 грама) във студена вода – ¼ чаена чаша. Разбъркайте и оставете да кисне до сутринта. На сутринта прибавяте малко топла вода (но не гореща), разбърквате и изпивате сместа на гладно.

Познатият ни желатин е успешен лек за болки в ставите и коксартроза

Познатият ни желатин е успешен лек за болки в ставите и коксартроза

Прави се в продължение на един месец. Може да се повтори след една година. За да има по-добър ефект, по време на приема е необходимо да се ограничи максимално консумацията на животинска храна. Скоро след започване на курса на лечение с желатин, ефектът върху болките в ставите и коксартрозата ще се прояви.

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “За болки в ставите и коксартроза пийте желатин

  1. Много пъти и от много хора съм чувала за свойствата и ползата от костен желатин, но има един проблем – няма от къде да се купи. Ако вие знаете,моля, кажете как да се снабдя с него.
    Имам износена тазобедрена става.

  2. Как е ставата Ви днес ? Ходите ли, макар и бавно, или вече Сте с изкуствена става ?

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *