Житна диета за пречистване и отслабване

Една от възможностите за физическо пречистване и отслабване е така наречената житна диета

Тази житна диета е сходна с християнските пости, защото не се употребява никаква храна от животински произход. В хранителните режими за отслабване има едно основно правило и то е да се намали количеството на храната и да се изключи тази от която се пълнее най-много и е вредна за здравето. Изключение има обаче в натуралните пълнозърнести храни, които също могат да ни доведат до намаляване на излишните килограми, но с повече движение.

Житна диета за пречистване и отслабване

Житна диета за пречистване и отслабване

Житното зърно е богато на витамините В1, В2, Е и РР, минералите калий, натрий, магнезий, калций, фосфор, желязо, на антиоксиданти и фибри. Когато то се смила на бяло брашно, от него се отнема обвивката и част от зърното, с което то губи повечето полезни вещества. По-полезно е, ако не се смила и обработва термично житното зърно, за да се запазят полезните вещества в него.

За изпълнение на разтоварващата житна диета се използва 1 кг жито, разпределено за 10 дни, през които ще трае диетата – по 100 г на ден. Приготвят се 100 г жито и се заливат с вряла вода като се оставя да престои в термос през нощта. На следващия ден се изпива водата от житото на гладно с мед и лимон, половин час преди закуска. Житото се изяжда като се дъвчи добре дори до 100 пъти почти. През тези 10 дни на разтоварване с житна диета се препоръчва употребата и на 3 ябълки, 3 лъжици мед и 9 ореха, заедно с житото. Според инструкциите на 2 или 3 ден се получава криза от действието на диетата. Тя се изразява в главоболие, чувство на глад, раздразнителност и други. При това положение се препоръчва една две чаши топла вода да се изпият, но ако и това не помогне, тогава може да прекратите поста, ако желаете. По-добре да са по-малко дните изкарани с него, отколкото той да се превърне в мъчение.

На деветия ден трябва да преминете към захранване като към последната доза жито, орехи, ябълки и мед добавите супа към обяда и вечерята от картофи, лук, магданоз няколко връзки, праз, черен пипер, сол и вода половин литър. През следващите дни яжте и постепенно увеличавайте храната, без да преяждате. Повече консумирайте плодове и зеленчуци.

Трябва да вземете житото от био магазини или да сте сигурни, че е чисто и че не е ГМО. Разтоварващата житна диета не е подходяща за хора с непоносимост към глутен. Орехите и ябълките трябва да са сурови, а меда натурален нетопен. Пийте повече вода по време на диетата, но преварена, не се препоръчва минерална. Може и чай без захар. Ако намерите лимец, може да е по-добре, защото е по-богат на полезни вещества, освен това сортовете динкел, камут, спелта, емер и лимец не са подлагани на модификация както някои други сортове.

Автор на тази житна диета е Петър Дънов, който е бил не само вегетарианец, но е и писал много на здравни и духовни теми. Последователите на Дънов твърдят, че той сам си спрял сърцето и починал на 27.12.1944 г., след като видял комунистическата окупация на България и терора. И прав е бил, всичкото зло и насадения атеизъм от социализма до голяма степен са виновни за сегашното ни състояние.

За съжаление неговото учение с толкова много последователи е смесица от мистицизъм, източен окултизъм, езотерика, малко християнство и всичко това е в пълно противоречие с Библията и нейните доктрини за живота, смъртта, спасението, спиритизма и всичко останало. Писал е за прераждане и други неща, които не са в синхрон с ученията на християнството, но всеки е свободен да избира на кого да вярва и да бъде последовател, на Исус или на някой друг. Съчетал е полезни неща с опасни за вярата учения, към които спадат контакти с духове на умрели, което също е в пълно противоречие с ученията на Библията.

Основните важни послания от Бог за нас се намират в Библията, затова трябва да се чете и разбира. В нея е обяснен спасителният план и как за всеки е валиден Божият дар на вечния живот, в деня на възкресението, при условие на вяра според писаното в Библията.

От клиповете ще научите повече по този въпрос.

Цитати от Библията

Цитати от Библията

Погледни и тези публикации по темата:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *