Хомеопатия: При какви заболявания помага хомеопатичното лечение?

Днес хомеопатията лекува много по голям процент болести отколкото във времето на нейното създаване

За да отговорим на въпроса, какви болести и патологични състояния се лекуват чрез хомеопатично лечение, би трябвало да погледнем статистическите данни от различни видове изследвания по света.

Различни изследвания за хомеопатията, лабораторни резултати, медицински заключения могат да се намерят публикувани и онлайн, като много голям част от тях засягат голям кръг от болести, които били третирани успешно чрез хомеопатични медикаменти.

Случаите засягат болести на отделителната система, различни видове астми, неврологични разстройства, алергични реакции, редица хронични заболявания, чести заболявания на УНГ, непоносимости към храни, страхове и фобии, мании, следоперативно възстановяване, и още много други.

Разбира се, за да е успешно едно лечение с хомеопатия, то трябва да бъде проведено според изискванията и процедурите, които трябва да се спазват.

Правила и задължения в случая имат и пациентите и техните специалисти хомеопати.

Хомеопатичното лечение може да се прилага само при състояние на организма, в което, в зависимост от заболяването, той е запазил някакъв процент жизненост, който да може да организира процеса на възстановяване.

Когато човек има този наличен потенциал, работа на хомеопата е да избере най-подходящия хомеопатичен продукт и да го предостави на пациента.

Специалистът хомеопат притежава у себе си каталог с хомеопатични продукти, които са стандартизирани и готови да влязат в употреба за значителен брой заболявания.

Специално в България, по закон, той е медицинско лице, което има сертификат да упражнява хомеопатията, след като е преминал задължителния 2 годишен курс по специализация.

При всяко едно положение, за подобряване на доверието между пациента и лечителя, вторият може да предоставя на пациента и предварителна информация за набора от болести, при които хомеопатията доказано е помагала.

Както стана ясно, списъкът на болестите е дълъг. За тях можете да получите сведение както от интернет, където са публикувани множествено качествено издържани научни медицински трудове, така и от хомеопата, който сте избрали да ви помогне.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *