По-лесно забременяване с няколко съвета

Учените съветват за по-лесно забременяване бъдещите майки да спазват няколко лесни и прости правила

Ако имате желание да се сдобиете с дете, а не успявате, учени и лекари дават съвети на бъдещите майки за по-лесно забременяване. Първото от тях е да си лягате навреме. Късното заспиване, изкуствената светлина и недостатъчният сън могат да увредят плодовитостта на жената. Оказва се, че тъмнината играе ключова роля в увеличаване шанса на жената за по-лесно забременяване. Това се дължи на факта, че хормонът мелатонин, който се произвежда в тъмнината, пази женските яйцеклетки от стрес.
По тази причина учените съветват дамите, които се опитват да забременеят, а не успяват, да спят по минимум осем часа на денонощие. За максималното производство на мелатонин светлините също трябва да бъдат изключени, включително телевизорът и останалите устройства като компютър или лаптоп.

забременяване

Учените съветват за по-лесно забременяване бъдещите майки да спазват няколко лесни и прости правила

Мелатонинът предпазва яйцеклетките от свободните радикали – молекули, произвеждани от тялото. Според специалистите, ако се наруши светло-тъмният цикъл, биологичният часовник на жената започва да се обърква.
Друг съвет за по-лесно забременяване към бъдещите майки е да се приема аспирин в малки дози. Учените са установили, че приемът на лекарството в малки дози може да помогне за по-бързо и лесно забременяване.
Американски учени от Националния институт по здравеопазване са открили, че ако приемате аспирин в малки дози, шансът да заченете се увеличава. Наред с всичко друго след зачеване аспиринът гарантира и раждане на напълно нормално дете.
Според учените обаче аспиринът не намалява риска от помятане, затова трябва много да се пазите, ако желаното забременяване вече се е получило. След като тестът за бременност покаже две чертички, приемът на аспирин, ако се налага такъв, трябва да става много внимателно.
Учените стигнали до този извод, след като направили опити с 1000 жени, при които желаното забременяване не се получавало. Половин година жените били наблюдавании хората в бели престилки стигнали до убеждението, че аспиринът помага на жени за забременяване. Дозата, която жените приемали, била по една таблетка аспирин на ден. Това гарантира успешно забременяване и раждане на здраво бебе.
Според учените аспиринът е ефективен, тъй като има способността да усилва притока на кръв към матката, което благоприятства успешно забременяване.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *