Който иска да отслабне, да не закусва, съветва д-р Гайдурков

Според д-р Гайдурков човешкият организъм сутрин е настроен на вълна работа, а не на вълна ядене

Известният наш диетолог и специалист по здравословно хранене д-р Гайдурков смята, че закуската е вредна за организма и всеки, които иска да отслабне, не бива да закусва.
Според д-р Гайдурков човешкият организъм сутрин е настроен на вълна работа, а не на вълна ядене. Сутрин също така е период на изчистване на организма и да се яде тогава е вредно.
Специалистът изтъква тезата, че естественият биологичен ритъм на човешкия организъм е приспособен за сутрешна работа или спорт, а не за хапване и храносмилане.

д-р Гайдурков

Според д-р Гайдурков човешкият организъм сутрин е настроен на вълна работа, а не на вълна ядене

Според д-р Гайдурков първите три часа след ставане от сън не бива да се храним, а първото ядене да е чак след няколко часа. Ако например ставате сутрин в 7 часа, първото хапване за деня трябва да е към 10-10,30 часа.
Веществата, отделени и останали от усвояването на храната от предходния ден, трябва да бъдат изхвърлени от организма. Ако това не се случи може да настъпи отравяне на клетките. Затова и първото нещо, което правим, след като станем от леглото според д-р Гайдурков не бива да е закуска, а физически упражнения, тичане, спорт или физически труд. Специалистът смята, че ако този процес на извеждане на токсините не стане и ако ние поемем вместо това нова порция храна, тогава токсините не могат да се изхвърлят ефективно.
Апелът на д-р Гайдурков е хората да се вслушат в сигналите на организма и да не бъркат апетита със сутрешното пристъргване в стомаха. Ако се наблюдава подобен симптом, най-вероятно става въпрос не за глад, а за гастрит.
Най-добрата храна за деня според д-р Гайдурков са плодовете. Те са естественият код за отваряне на човешкия пъзел и природата е предвидила тя да пасва съвършено.
Живата храна според д-р Гайдурков, каквато представляват плодовете и зеленчуците, имат ензими и се самосмилат, давайки енергия от прости и бързи, но не с висок гликемичен товар въглехидрати. Освен това тялото се зарежда с дестилирана вода, витамини, микроелементи, но с малко белтъчини и мазнини.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *