При запек опитайте топла вода с мед

Лъжичка мед, разтворен в чаша топла вода, помага при запек и разхлабва по естествен начин стомаха и червата

Доста често съвременният човек страда от запек. Нездравословното хранене и заседналият начин на живот създават предпоставка за възникването му, а от там следват такива неприятни болести като хемороиди, болести на черния дроб, задръстване с токсини, че дори и рак на дебелото черво.
Неприятният запек създава дискомфорт и хората, които страдат от него могат да си докарат множество здравословни проблеми. Лекарите са категорични, че човек трябва да ходи всеки ден поне веднъж до тоалетната по голяма нужда, което гарантира, че всичко с храносмилателната му система е наред.
Затова тук ви представяме няколко начина, по които можете да облекчите неприятния запек без лекарства и химия. Една много добра комбинация е мед, разтворен в топла вода.

запек

Лъжичка мед, разтворен в чаша топла вода, помага при запек и разхлабва по естествен начин стомаха и червата

Към тази напитка може да се добави и лимон, защото това ще увеличи ефикасността й. Ако се научите да пиете по-често топла вода с мед, ще допринесете и за решаването на други здравословни проблеми. Тази смес помага за изгаряне на излишните мазнини, тъй като медът помага да задвижите метаболизма си.
Водата не трябва да е много гореща, за да не разрушите полезните свойства на меда.
Тази смес подобрява храносмилането и именно заради това тя действа много добре при запек. Медът съдържа ензими, които могат да помогнат на стомаха при смилането на храната. Тази комбинация помага на червата да възвърнат редовността си. Освен това меда е полезен за здравето на дебелото черво.
Мед, разтворен в топла вода, освен при запек, помага и при кашлица, болка в ушите и гърлото.
Знаете, че медът има лечебно действие не само при болки в ушите, но и при кашлица и болки в гърлото. Когато страдате от упорита кашлица или ви боли гърло, разтворете малко мед в хладка вода и я изпийте. Това ще ви подейства отхрачващо.
Медът вдига нивата на енергия и това ще зареди деня ви. Мед и хладка вода прочиства кожата, помага за детоксикацията на тялото и поддържа водния баланс в кожата и тялото. Ако искате бързо действие, най-добре срещу запек пийте рано сутрин на гладно една чаша с топла вода, в която сте разтворили лъжичка мед.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *