Природни начини за справяне със запушен нос

При запушен нос и упоритата хрема пробвайте да си помогнете с билкови рецепти и природни продукти

Преди и след всяка настинка или вирусна инфекция понасяме неприятното състояние на запушен нос и упорита хрема, които ни създават дискомфорт и мъчително дишане. Капките за нос трябва да се използват само определен период от време – не повече от 5 до 7 дни, защото след това носната лигавица става прекалено чувствителна, изсушена и наранена, затова остава да се справите с проблема с билкови рецепти и хомеопатия. Ако сте пробвали всичко, но все още страдате от запушен нос, пробвайте да си помогнете с билкови рецепти и хомеопатия.

запушен нос

При запушен нос и упоритата хрема пробвайте да си помогнете с билкови рецепти и природни продукти

В народната медицина има доста рецепти при запушен нос. Една от най-ефикасните и практикувана от десетилетия е разтвор с хладка вода и морска сол, която да смъркате през ноздрите. Солената вода не само спира досадната хрема и стичането на секрет в носоглътката, но и прочиства синусите много добре и отпушва проходите при запушен нос.
Друга много добра рецепта срещу упорита хрема е съчетанието на лайка и мед. Може да си направите капки от двата природни продукта и освен за възрастни, тази смес може много успешно да се прилага за запушен нос и при деца. В подходящ съд се поставят супена лъжица лайка, чаена лъжица мед и 100 милилитра вода. Тази смес се вари на тих огън, докато течността остане наполовина, прецежда се, изстисква се през марля и капките са готови. Прилагат се 5-6 пъти дневно по 3-4 капки в лявата и дясната ноздра. Този разтвор обаче трае само един ден, на следващия е хубаво да си направите нов.
При хрема и запушен нос много помагат и хомеопатичните продукти. Такъв един е препаратът Euphorbium spray, който много успешно се справя със запушен нос. Той действа както при бистър секрет, така и когато хремата вече е на етап на сгъстяване.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *