В Науру живеят предимно шишковци, имащи проблеми със затлъстяването (ВИДЕО)

Затлъстяването е проблем в целия свят и медийните публикации създават впечатлението, че американците са най-големите шишковци, но палмата на първенството не принадлежи на тях – в Науру цялото население са дебеланковци

Микроскопичната държава Науру се намира в Тихия океан и там 99% от населението е с наднормено тегло.

Това е „най-дебелата държава“ в целия свят, както я наричат в сайтовете за световни куриози. Това е островна държава с население под 10 000 души на площ от 13 кв. км. Любимата храна на местните, както може да се предположи е пърженото и кока-колата, типично по американски. А на такава площ как да се разтъпчи човек, след като е хапнал обилно – остава му само да дебелее на воля!? А и пари си имат – доскоро там беше най-голямото находище на фосфати с естествен произход. Милиони птици са спирали да починат на островчето, забутано сред океана и са го оцвъкали в продължение на хилядолетия. Местните продаваха гуано – фосфатите, по-скъпо от петрола и до преди 5-6 години, населението там беше с най-големи доходи и можеше  да си позволи  всякакви нездравословни и  вкусни лакомства.

А според LiveScience американците вече не са дори в ТОП 10 на шишковците в света. Индексът на телесната им маса е средно 28,4 а пред тях са нареждат още 20 страни като Кувейт, Египет и други. Най-дебели сред индустриалните страни са жителите на Саудитска Арабия с индекс 28.9. Според специалистите, жителите на САЩ не са отслабнали- както може да се стори на някого, населението във все повече страни, възприели цивилизацията „по американски“ се заразяват с бъзите закуски и чипсове, а населението там масово ошишкавява.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *