От какво се причинява зачервено око и лечение

Една от причините за възникване на зачервено око е алергията

На всички ни се е случвало да имаме червени, зачервени очи, от време на време, като са засегнати едното или двете очи. Зачервено око се причинява от подути или разширени кръвоносни съдове по склерата, бялата външната повърхност на окото. Състоянието може да бъде придружено от болка, сърбеж, секреция от окото, подуване на очите или зрителни нарушения като замъглено виждане. В други случаи, червени очи могат да предизвикат дразнене.

При зачервено око използвайте изписаните капки от офталмолога

При зачервено око използвайте изписаните капки от офталмолога

Зачервяване на очите може да се развива с течение на времето, или се появяват изведнъж, особено в отговор на алергии или нараняване на очите.

Червени очи обикновено са причинени от алергия, умора на очите, продължително носене на контактни лещи или общи инфекции на очите, като розово око (конюнктивит).

Въпреки това, зачервяване на окото понякога може да сигнализира за по-сериозно състояние, или заболяване на очите, като увеит или глаукома. Ако червено око продължава или се влоши, винаги се свържете с вашия очен лекар за правилна диагноза и лечение.

Чести причини за зачервено око

Конюнктивит. Също така се нарича „розово око“, конюнктивит е едно от най-често срещаните (и заразни) инфекции на очите, особено сред децата в училищна възраст.

Това се случва, когато конюнктивата – тънката, нормално прозрачна мембрана, която покрива склерата и линиите на клепачите – се инфектира.

Фигурин билкови таблетки за отслабване при менопауза

Когато конюнктивата е заразена, кръвоносните съдове в нея стават раздразнени и набъбват и придобиват червен или розов вид. В действителност, червеникаво-розово око е издайнически симптом на конюнктивит.

Лечението на червени очи, варира, в зависимост от причината. Прегледайте се при вашия очен лекар за правилна диагностика и лечение.

Ако носите контактни лещи, премахнете ги, ако очите ви са зачервени или се дразнят.

Средствата за защита при зачервено око варират от почивка, хладни компреси върху очите си и капки за очи за по-агресивно лечение като антибиотици или дори операция.

Не забравяйте, че ако червените очи са придружени от болка в окото, чувствителност към светлина, подуване или замъглено виждане, потърсете лекарска помощ.

Една от причините за възникване на зачервено око е алергията

Една от причините за възникване на зачервено око е алергията

Лечение с естествени средства при зачервено око

Наложете окото с торбичка от марля, в която сте сложили 1 чаена лъжица ситно настърган белтък от твърдо сварено яйце, предварително поръсен с 1 чаена лъжица пудра захар. С торбичката се прави превръзка за през нощта като върху нея се слага памук.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *