Важно! Естествени начини за защита на кожата от слънцето

Защитете с естествени средства своята кожа от вредното въздействие на слънцето

Слънцето е източник на живот.

То осигурява топлина, енергия и витамин D.

Въпреки че слънцето е източник на живот, то е и огън, в него се извършва термоядрен процес и обсипва земята с ултравиолетови (UV) лъчи.

Продължителното излагане на слънце може да доведе до кафяви петна, слънчеви изгаряния, бръчки и рак на кожата – най-често срещаният рак в Съединените щати.

Ултравиолетовите лъчи освобождават свободни радикали в тялото, което уврежда ДНК и може да доведе до разпространението на раковите клетки.

Докато има изобилие от слънцезащитните продукти, които си избирате, яденето на диета, пълна със защитна хранителни вещества за кожата е най-добрата защита срещу нейното от слънцето.

Защитете кожата си с тези природни ресурси.

Астаксантин

Астаксантин е изключително мощен антиоксидант базиран на водорасли.

Антиоксидантите, които идват директно от водорасли, които се защитават от ултравиолетовите лъчи, когато техните местообитания пресъхнат.

Било е многократно доказано, че астаксантините се борят с всички увреждания на кожата от слънцето, включително кафяви петна, слънчеви изгаряния, бръчки, фини линии и рак на кожата.

Изследователите сега проучват астаксантин като опция за слънцезащитна дейност поради неговите абсорбиращи свойства на ултравиолетовата светлина.

Изследванията са показали, че консумацията на 6 милиграма астаксантин на ден за шест до осем седмици може да намали значително размера на старческите петна и да подобри еластичността на кожата и текстура.

Когато става въпрос за защита на кожата от ултравиолетовите лъчи, естествено, астаксантин е начин да ви помогне.

Бета-каротин

Бета-каротинът е антиоксидант, който се съдържа в плодовете и зеленчуците, най-вече в морковите.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Веднъж приет, тялото преобразува бета-каротина във витамин А.

Като антиоксидант, бета-каротин предпазва организма от свободните радикали, които често са подхранвани от прекомерно излагане на слънце.

Проучванията показват, че хората, които ядат четири или повече порции на ден от плодове и зеленчуци, богати на бета-каротин значително могат да намалят риска от различни видове рак.

В допълнение, бета-каротинът може да се използва, за да накара телата ни да бъдат по-малко чувствителни към слънцето.

Лесно е да добави повече бета-каротин към диетата си с моркови, сладки картофи, червени чушки и броколи.

Ликопен

Храни за защита на кожата от слънцето

Храни за защита на кожата от слънцето

Ликопенът е фитонутриент, намиращ се в червените плодове и зеленчуци, включително домати, грейпфрут и диня.

Пигментът действа като антиоксидант, който, както е отбелязано по-рано, предпазва от свободни радикали.

Краставици

Краставиците са пълни с хранителни вещества, включително вода, калий, сулфат и витамини A и C, които могат да помогнат за предпазването на кожата на лицето от жаркото слънце.

По-специално, витамин А и кафеена киселина и антиоксидантите в две краставици, могат да работят заедно, за да Ви защитят срещу вредното въздействие на слънцето.

Други полезни храни за защита на кожата

Можете да увеличите приема на витамин D с различни храни

Можете да увеличите приема на витамин D с различни храни

Други полезни храни и съставки са храни богати на селен (гъби, слънчогледови семки, бразилски орехи и други), лутеин, (тъмни, зеленолистни зеленчуци, включително спанак, зеле, грах, броколи и други), витамин D (можете да увеличите приема на витамин D с различни храни, включително краве мляко, яйца, гъби шийтаке, масло от черен дроб на риби сьомга и треска, но да се ползват и слънчеви бани), има и някои други източници за естествена защита от вредните слънчеви лъчи.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *