Защо ни скърцат ставите

Ако скърцането е съпроводено с болка – става дума за сериозен проблем

Няма човек, който поне веднъж да не е чул как някоя от ставите му издава скърцащ звук. Ако “скърцането” обаче не е съпроводено с болка и други неразположения, то причина за тревога няма. В случаите обаче, когато налице е болка, а скърцането не е моментно явление, най-вероятно става дума за проблем, към който трябва да се подходи с необходимото внимание.

Ако скърцането се появи в областта на раменете, на първо място трябва да се обърне внимание на възрастта

Ако скърцането се появи в областта на раменете, на първо място трябва да се обърне внимание на възрастта. При хора под 35 години най-вероятно става дума за хлабави или свръхподвижни рамене. Често нестабилността на ставите се получава като резултат от различни травми в областта на раменната мускулатура.
Когато скърцането се появи при по-възрастни пациенти, в повечето случаи става дума за възпаление на сухожилието. Ако те са над 60 години, лекарите обясняват появата на скърцане с артрит.
Скърцането в областта на лактите може да има по-големи последици. Ако се усеща дискомфорт и схващане, много възможно е парченце от костта или от хрущяла да се е отчупило и да извършва движения около самата става.
Скърцането или прещракването може да се дължи и на вродено заболяване. Това е увреждане на улнарния нерв, което се среща на всеки десети човек.
Щракането в тазобедрените стави пък често е сигнал за защипване на слоя фиброзна тъкан, поддържащ мускулите на крака. Ако е придружено от болка, ситуацията е по-сериозна. Най-вероятно става дума за скъсване на либралната тъкан, намираща се около гнездото на ставата.
Най-силното изкърцване на ставите се появява при скъсване на ахилесовото сухожилие.

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Защо ни скърцат ставите

 1. Преди около 2 години заболях от „маястиния грейвис“. В болница в Чикаго ме лекуваха с изключително вредни лекарства. Когато излезох от Болницата открих в интернета билки за лечението на тази болест. Постепенно спрях всичките 18 вида лекарства които ми бяха предписали. Едно от тях „преднизон“, най-вредното, подтиска много силно артрита. По време на лечението с него не усещах никакви болки от артрит. Преди имах слаб артрит, но като го спрях, артрита се появи 10 пъти по-силен от преди. Дали това се дължи на „маястинията“ която е автоимунно заболяване, или на преднизона, който получавах във високи дози – не знам. От „маястинията“ след лекуването си с тези билки не ми останаха никакви симптоми обаче.

 2. Ето и билките с помощта на които излекувах маястинията:
  1 Astragalus 2 Eucommia 3 Morinda 4 Angelica 5 Mulburry 6 Atractylodes
  7 Rehmannia 8 Citrus. Последните 3-4 са за паметта. Билките са китайски купени от Lisa’s Herbal Company
  2802 S. Wentworth Avenue
  Chicago, IL 60616 USA
  tel 001-312-808-1186

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *