Защо получаваме отоци по краката

Неприятните отоци по краката могат да бъдат предотвратени, ако знаете защо се случва това

Лято е и температурите стават доста високи, а с тях повечето жени свързват неприятните отоци по краката. Подуването на краката се дължи на няколко фактора, които ако прецените, може да избегнете.
Първо е хубаво да знаете, че е нормално краката да се подуват при повишаване на температурите, но въпреки всичко при някои хора това се превръща в проблем.

отоци по краката

Неприятните отоци по краката могат да бъдат предотвратени, ако знаете защо се случва това

За да намалите неприятните отоци по краката и да препятствате надуването им е хубаво да носите подходящи обувки, които да помагат за нормалното циркулиране на телесни течности. Също така е добре да пиете много вода и да избягвате сол, кафе, безалкохолни напитки, както и да осигурите на краката заслужена почивка и повдигането им нависоко при възможност.
Отоци по краката се получават заради прием на определени медикаменти. Ако пиете противозачатъчни, хормонални таблетки или антидепресанти, стероиди или различни лекарства за диабет, нищо чудно да получавате отоци по краката.
Това състояние може да се наблюдава и заради венозна недостатъчност. Подуването на глезените и коленете се дължи на проблем на циркулацията в организма и задържането на кръвта в краката. Клапите на вените помагат за придвижването на кръвта в посока обратна на земното притегляне, но с напредване на възрастта те не могат да функционират пълноценно и да се получава връщане назад.
Отоци по краката се получават и заради сърдечни проблеми, бъбречно или чернодробно заболяване. Ако краката ви отичат предимно вечер, това е признак за задържане на течности и сол, заради сърдечна недостатъчност.
Ако имате бъбречно заболяване отоци се получават не само по краката, но и по цялото тяло. Отоци по краката при чернодробно заболяване се характеризира както с отоци по краката, така и в коремната кухина.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *