За атопичен дерматит помага черен оман

Заболяването атопичен дерматит се нарича още и екзема

Екземата е кожен обрив, който се нарича също и атопичен дерматит, възпалително състояние на кожата и контактен дерматит. Това обикновено е хронично заболяване, което включва сърбеж и лющене на кожата, а екземата което може да бъде суха или мокра. Това условие може да варира от лека до тежка форма и през всички сезони или дори през целия ден. Сърбеж тези лезии може да доведат до бактериални инфекции. Самият сърбеж може да подлуди човек!

За атопичен дерматит помага черен оман

За атопичен дерматит помага черен оман

Причини за атопичен дерматит

Западната медицина не цитира конкретна причина за атопичен дерматит, но признава, че тя може да се дължи на генетиката, диетични алергени и химически дразнители.

Лечение

Медицинското лечение на атопичен дерматит е често с локални кортикостероиди. Ако инфекцията е налице, тогава също се използват антибиотици. Лицето може също да бъде посъветвано да получи различни тестове за алергия.

Билки за атопичен дерматит

Отново, най-добрият билков лек за екзема е този, който се справя коренно с вашия индивидуален проблем. В традиционното билколечение има множество видове екземи и множество причини, поради които може да получите екзема. Следните категории билки за атопичен дерматит са тези, които най-често се използват от хора, които търсят за природно лечение на екзема.

Тези категории билки са очистващи (за отделянето на токсините от тялото), адаптогенни билки (за справяне със стреса, който е един от честите причинители), противовъзпалителни билки, потогонни билки, релаксиращи нервите билки (за насърчаване на чувството на спокойствие).

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Добавки използвани за атопичен дерматит

Полезни добавки за болестта са: пробиотици (по-големи дози), омега 3 мазнини,

масло от вечерна иглика, витамин D3, магнезий, витамин А, витамин С.

Билката черен оман

Билката черен оман се прилага външно за болни стави, счупени кости, рани, атопичен дерматит и други

Билката черен оман се прилага външно за болни стави, счупени кости, рани, атопичен дерматит и други

Билката черен оман се използва за суха екзема. Тя е една от билките за това заболяване. Използват се корените повече, а също и листата са подходящи за компреси върху кожата. Сварявате на каша корените на билката събрани към края на лятото и през есента и ги слагате като лапа върху кожата, където е зачервяването.

За съжаление лечението на атопичен дерматит не винаги е успешно, защото самата болест се поддава трудно на лечение, но все пак някои болни са имали полза от лекарствата и билките и са оздравели.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *