За здрави кости, при артрит и ревматизъм ползвайте черен оман

Билката черен оман лекува счупени кости и е много полезна при ревматизъм и други проблеми с костно-ставния апарат

Билката черен оман е станал пословична за хора, които имат проблеми с костите. В народната медицина черният оман е познат като лечител на артрит, ревматизъм, меки кости, счупвания и други подобни проблеми на костно-ставния апарат.
Билката черен оман и гелът, направен от него лекуват също така навяхвания, изкълчвания, разтягане на сухожилията и натъртвания. Много ефикасно действа също така при подагра, болки в кръста, ръцете, краката или гърба.

черен оман

Билката черен оман лекува счупени кости и е много полезна при ревматизъм и други проблеми с костно-ставния апарат

Като отвара полезният черен оман се приема при кървене, диария и кашлица. Тъй като билката черен оман има доста силни съставки, трябва много да се внимава с дозите. Използват се корените на черния оман и то тях се взимат десетина грама на 250 грама вода, като това е дозата за един ден. Хора, страдащи от жлъчни и чернодробни болести обаче трябва да се въздържат да пият отвара от черен оман.
Може да си направите и отвара за компреси като в един литър вода се пускат 100 грама корени от черен оман. Варят се десетина минути, прецеждат се и с компреси се налага засегнатото място. Отвара от черен оман не се прилага върху открити рани.
За заздравяване на счупени кости, при артрит, ревматизъм и болки в ставите може да си направите и много ефикасна рецепта с настъргани корени от черен оман, хума и мас, от които се оформят лапи и се поставя върху проблемните места. Сместа се поставя върху тънко ленено платно и тогава се слага върху болните места.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *