За кашлица ще ви помогне тази бабина рецепта

Стара бабина рецепта може да се приложи за кашлица

При честа смяна на времето се увеличават и оплакванията от кашлица, също о и при леки простуди. Ако сте привърженици на лечението с билки поне за по-леки болестни прояви, може да ползвате една стара изпитана бабина рецепта за кашлица. Освен това си спестявате и пиенето на лекарства направени с химически продукти, които малко или много вредят на здравето освен ползата, която допринасят.

Бабина рецепта за кашлица с мед може да ви помогне за справяне с проблема

Бабина рецепта за кашлица с мед може да ви помогне за справяне с проблема

Много от природните лекове могат да се справят с кашлицата успешно. Виното приложено като лечебно средство помага за простуда, кашлица и други проблеми. В тази бабина рецепта се използват следните продукти: 200 гр кромид лук, 100 гр пчелен мед и 750 мл бяло вино. Рецептата се изпълнява като се обелва лукът и се нарязва на дребни парченца, след това всичко се смесва и се оставя да престои в подходящ съд за 5 дни. Остава само да се прецеди със ситен тензух и сместа е готова за употреба. Взема се по 30-50 мл два или три пъти на ден и като при повечето рецепти се препоръчва на гладно да се взема.

Рецептата е подходяща и за хора страдащи от астма, белодробни болести за възстановяване от пневмония и други. Препоръчва се и при отслабнала имунна система.

И към нея можем да добавим още една бабина рецепта за кашлица. Една по-голяма глава лук се обелва и се издълбава като чашка. Издълбаното място в лука се пълни със захар и се оставя да престои една нощ. На следващия ден от отделеният сок от захарта и лука се взема по една чаена лъжичка сутрин на гладно. И малко повече ако си вземете няма да навреди. Също може да си приготвите по няколко порции от лука със захар.

Още за кашлица – ТУК.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *