За подмладяване пийте този лечебен билков чай

Една билкова рецепта е известна с нейното действие за подмладяване

Много болки съдържат полезни за здравето и за подмладяване свойства. Тяхното действие е много полезно и като взети поотделно, а в комбинация помежду им имат по-полезно влияние. Естествено, за да има ефект от билките за подмладяване, трябва човек да е спокоен и да спи поне 7 часа на денонощие, чистият планински въздух също помага за това.

Следният билков чай има естествено подмладяващо действие според авторите му билкари: жълт кантарион, цвят от билката лайка, брезови пъпки и жълт смил.

За подмладяване пийте този лечебен билков чай

За подмладяване пийте този лечебен билков чай

От тези билки се смесват по 100 грама от всяка и се смилат заедно в кафемелачка или друга машинка за мелене като блендер. Смлените билки съхранявайте в добре затворена кутия, която да е хартиена, емайлирана или порцеланова.

От така приготвените смлени билки си направете чай като вземате една супена лъжица от сместа и я залейте както обикновено се прави при чай с 0,5 литра вряла вода. Тя трябва да престои така захлупена на котлона в съда за варене да се запарят за 20 минути. Следва да прецедите билките и да пийте по една чаена чаша с една чаена лъжица мед всеки ден 15-20 минути преди храна и вечер преди лягане. Съветът на специалистите е да се изпие целия комплекс от смлени билки, който би трябвало да е 400 грама. Тази билкова рецепта се повтаря едва след 5 години.

“Демир

Лечебното и подмладяващо действие на билковия чай се обяснява с очистването на клетките от мастни депа и течности, които организмът задържа, същевременно се подобрява обмяната на веществата и се постига еластичност на кръвоносните съдове.

От същата билкова смес може да си направите вана, която освежава и ободрява прекрасно. Към тази билкова смес във водата може да добавите иглички от тънколистни вечнозелени дървета и билките салвия, мащерка, мента или лимонов сок.

Чрез тези билки се прави профилактика и пречистване на организма. Тяхната сила и концентрация е достатъчно висока, времето за приемане също не е малко, имайки предвид че трябва да се изпие цялото количество от 400 грама. Затова в рецептата е посочено, че е достатъчно ефективно, ако правите поне едно такова пречистване на 5 години.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *