За удобство: Разлика между естествена и изкуствена кожа

Все по – популярно в интериорния дизайн е тапицирането на мебели с кожа.

От финансова гледна точка, това е разумна инвестиция, защото покупката на нови мебели няма да излезе никак евтино.

Друго предимство е, че претапицирането на мебелите ще придаде модерна визия на интериора, а както знаем модата непрекъснато се мени. Едва ли бихме си позволили редовно да актуализираме помещението с нови мебели. Ето защо, претапицирането на старите мебели с нови, свежи, актуални цветове и елементи е чудесно решение за поддържане на красив, стилен и модерен облик на дома, офиса, заведението и т.н.

image32Освен това си спестяваме много разправии и време, свързани с майстори и други довършителни работи. Най – важното е, че крайният резултат е удивителен – усещане за уют, комфорт и естетика.

Само с претапицирането на мебелите, можем да преобразим изцяло интериора.

Например, ако сме на по – романтична вълна, меката мебел може да бъде облицована с нежна, деликатна кожа в розов цвят, с флорални мотиви, което ще внесе много топлина.

Съчетани с красиви цветя, свещи, бонбонени стени, няма как мястото да не предразполага към романтика, любов и релакс. След време, обаче, улягаме и вече не гледаме на света с такава романтична нагласа и романтичния интериор не ни създава комфорт. Иска ни се да създадем по- делова обстановка, отразяваща съзрялата ни персона.

Това никак няма да е трудно – бонбонения цвят на стените сменяме с бледо жълт или добавяме стилни тапети, а мебелите претапицираме с фина и изискана черна или тъмно кафява кожа, която при допир, дава усещане за лукс, стабилност, авторитет.

Всичко ненужно го махаме, колкото по-обрано и по-малко аксесоари, толкова по- изискано. Можем да добавим няколко, но ценни вещи и някоя друга книга. Образно казано, махаме розовите очила и започваме да гледаме по- реалистично на света.

Ето как, чрез претапицирането на мебелите, интериора може да стане неузнаваем, напълно преобразен.

След като сме се решили на промяна на интериора, чрез претапициране на обзавеждането с кожа, спрели сме се на цветове и мотиви, остава само да решим – естествена или изкуствена кожа. Какъвто и избор да направите няма да сбъркате, тъй като двата вида кожи ще свършат чудесна работа.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Решението зависи от индивидуалните Ви предпочитания, но масово се търси изкуствена кожа най-вече заради по-ниската цена. Предимството на естествената кожа е в качеството. Много по-издръжлива и запазва качествата си за по-дълго във времето.

Естествената кожа е по- мека, а с времето става още по-добра и приятна на допир, а понякога и цвета й придобива по- различен отенък. Обработката на естествената кожа е много трудоемка и отнема доста време, ето защо и цената на естествената кожа е много скъпа. Поради тази причина по- предпочитана за претапициране е изкуствената кожа.

Качествените изкуствени кожи, не отстъпват на естествената по мекост, издръжливост и естетичен външен вид. Ето защо, използването на изкуствена кожа в интериора е чудесно решение за създаване на свежа, модерна и елегантна визия.

Освен по-ниската цена на изкуствената кожа, много хора я предпочитат, понеже се прави от синтетичен материал, а не от убиването на животни. На който и вариант да се спрете, кожата никога няма да излезе от мода, тя е лесна за подръжка, създава комфорт, а съвременните предложения – палитри от цветове, мотиви и дизайни, допринасят за създаването на един невероятен, уникален интериор.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *