За удобство: Разлика между естествена и изкуствена кожа

Все по – популярно в интериорния дизайн е тапицирането на мебели с кожа.

От финансова гледна точка, това е разумна инвестиция, защото покупката на нови мебели няма да излезе никак евтино.

Друго предимство е, че претапицирането на мебелите ще придаде модерна визия на интериора, а както знаем модата непрекъснато се мени. Едва ли бихме си позволили редовно да актуализираме помещението с нови мебели. Ето защо, претапицирането на старите мебели с нови, свежи, актуални цветове и елементи е чудесно решение за поддържане на красив, стилен и модерен облик на дома, офиса, заведението и т.н.

image32Освен това си спестяваме много разправии и време, свързани с майстори и други довършителни работи. Най – важното е, че крайният резултат е удивителен – усещане за уют, комфорт и естетика.

Само с претапицирането на мебелите, можем да преобразим изцяло интериора.

Например, ако сме на по – романтична вълна, меката мебел може да бъде облицована с нежна, деликатна кожа в розов цвят, с флорални мотиви, което ще внесе много топлина.

Съчетани с красиви цветя, свещи, бонбонени стени, няма как мястото да не предразполага към романтика, любов и релакс. След време, обаче, улягаме и вече не гледаме на света с такава романтична нагласа и романтичния интериор не ни създава комфорт. Иска ни се да създадем по- делова обстановка, отразяваща съзрялата ни персона.

Това никак няма да е трудно – бонбонения цвят на стените сменяме с бледо жълт или добавяме стилни тапети, а мебелите претапицираме с фина и изискана черна или тъмно кафява кожа, която при допир, дава усещане за лукс, стабилност, авторитет.

Всичко ненужно го махаме, колкото по-обрано и по-малко аксесоари, толкова по- изискано. Можем да добавим няколко, но ценни вещи и някоя друга книга. Образно казано, махаме розовите очила и започваме да гледаме по- реалистично на света.

Ето как, чрез претапицирането на мебелите, интериора може да стане неузнаваем, напълно преобразен.

След като сме се решили на промяна на интериора, чрез претапициране на обзавеждането с кожа, спрели сме се на цветове и мотиви, остава само да решим – естествена или изкуствена кожа. Какъвто и избор да направите няма да сбъркате, тъй като двата вида кожи ще свършат чудесна работа.

“Фигурин

Решението зависи от индивидуалните Ви предпочитания, но масово се търси изкуствена кожа най-вече заради по-ниската цена. Предимството на естествената кожа е в качеството. Много по-издръжлива и запазва качествата си за по-дълго във времето.

Естествената кожа е по- мека, а с времето става още по-добра и приятна на допир, а понякога и цвета й придобива по- различен отенък. Обработката на естествената кожа е много трудоемка и отнема доста време, ето защо и цената на естествената кожа е много скъпа. Поради тази причина по- предпочитана за претапициране е изкуствената кожа.

Качествените изкуствени кожи, не отстъпват на естествената по мекост, издръжливост и естетичен външен вид. Ето защо, използването на изкуствена кожа в интериора е чудесно решение за създаване на свежа, модерна и елегантна визия.

Освен по-ниската цена на изкуствената кожа, много хора я предпочитат, понеже се прави от синтетичен материал, а не от убиването на животни. На който и вариант да се спрете, кожата никога няма да излезе от мода, тя е лесна за подръжка, създава комфорт, а съвременните предложения – палитри от цветове, мотиви и дизайни, допринасят за създаването на един невероятен, уникален интериор.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *