За здрава простата яжте храни, богати на омега 3-мастни киселини

За здрава простата трябва да се ядат храни, богати на омега 3-мастни киселини, които нормализират функцията на органа

Проблемна простата мъчи мъжкото съсловие след като поостареят. Затова, за да нямат проблеми с нея, най-добре е да ходят на прегледи поне веднъж годишно, след като навършат 40-45 години и да се хранят здравословно.
Освен риск от развитие на ракови клетки, чувствителната простата крие и възможност за уголемяване, което прави уринирането не само често, но и болезнено и често. Мъжете трябва да знаят, че този процес е трудно обратим и трябва да вземат навреме мерки и да се погрижат за своята простата. Освен това от здравината и доброто функциониране на органа зависи и любовния живот, така че наистина е добре силния пол да се грижи добре за него.

простата

За здрава простата трябва да се ядат храни, богати на омега 3-мастни киселини, които нормализират функцията на органа

Подходящият хранителен режим може да помогне да поддържат този орган в добро състояние. Нужно е само да включват в ежедневното си хранене храни, богати на омега 3-мастни киселини храни, домати и сок от нар.
Омега 3-мастни киселини се съдържат в морските дарове, някои риби и ядки. Особено богати на важната съставка са сьомгата и тиквените семки, в по-малки дози се съдържа в херингата, филето от бяла риба, суровите орехи, бадеми, кашу, бразилски орех. Доматите пък съдържат веществото ликопен, което намалява процесът на уголемяване на чувствителната простата със 10%, и предпазва от развитието на рак с до 40%.
Нарът пък е изключително богат на веществото елагитанин, което е също възпрепятства уголемяването и разрастването на простатата, а оттам и на раковите клетки в нея. Сок от нар се използва като профилактично лечение дори след операция от рак на простатата или по време на лъчетарапия.
И накрая един съвет от Баба Ванга за здрава простата. Взима се въглен от изгорено липово дърво се смила, след което се пие по една чашка, седем дни поред.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “За здрава простата яжте храни, богати на омега 3-мастни киселини

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *