Зелените шейкове ни даряват здраве и енергия

Ползата от зелените шейкове е, че правят тялото алкално и ни зареждат със здраве и енергия

Зелените шейкове притежават много полезни вещества за жизнеността и здравето. Те съдържат минерали и витамини с висока концентрация, понеже се получават от миксирането и изстискването на зеленолистните зеленчци. Съдържат и хлорофил, който е много полезен и който разнася кислорода в растенията до клетките, както това прави в човешкото тяло кръвта.

Зелените шейкове са открити от Виктория Бутенко. Цялото й семейство, заедно с нея са страдали от различни болести. Виктория от сърдечна болест, мъжът й от хипертиреоидизъм и ревматоиден артрит и децата им били с хронични заболявания.

Ползата от зелените шейкове е, че правят тялото алкално и ни зареждат със здраве и енергия

Ползата от зелените шейкове е, че правят тялото алкално и ни зареждат със здраве и енергия

Синът им от диабет тип 1, а дъщерята им от астма. Лекарите им изписвали лекарства и така им помагали, но не могли да ги излекуват. Поради тази причина решили, че семейството им трябвало да се примири със съдбата си. Това не се харесало на Виктория и в безнадеждната ситуация тя започнала да търси някакво решение. Един ден решила цялото семейство да започнат да се хранят със сурова растителна храна. Вероятно е взела решението от четенето на книги за здравословното хранене даже и такива писани от по-ранните години.

Виктория решила да провери как се хранят шимпанзетата и установила, че тяхната храна е главно съставена от зеленолистни зеленчуци и плодове. За разлика от тях, нейното семейство не можело да изяде толкова голямо количество зелени храни и тя решила да ги миксира и направи на течност. Така с блендера за пръв път били направени първите зелени шейкове. Те са подходящи особено за хора като нейното семейство, които не обичат зелените зеленчуци и нямат навик да дъвчат, също и за хора, които имат проблеми със зъбите и чейнетата.

“Демир

Разликата между зелените шейкове и соковете от сокоизстисквачките е, че шейковете са направени от смлени много финно зеленчуци, водорасли, кълнове, подправки и плодове с преобладаващи цитрусови. Така шейковете са богати на минерали, витамини, съдържат и протеини, фибри и хлорофила на растенията в тях.

Хлорофилът е много полезен – съдържа желязо и други минерали и витамини, той е полезен срещу възпаления, анемия, за пречистване на черния дроб, за превенция на рака, за имунната система, снабдява клетките с кислород, желязо, успокоява язвените болести, подобрява зрението и разширените вени и други.

Шейковете са нискокалорични, а засищат и са подходящи за сутрешна закуска и за диети за отслабване.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Зелените шейкове ни даряват здраве и енергия

  1. Да, всичко написано в статията е вярно. Вече повече от половин година изпълнявам рецептите на Виктория Бутенко от книгата й "Енергични за цял живот ". Семейството ми пие зелените смутита с удоволствие, всяка сутрин вместо друг вид закуска / някоя мазна баничка или пържена филия, или кифли от бяло брашно,… /. Чувствам се сита до обяд, когато слагам и семена, като ленено, сусамово, чия, бадеми и т.н., изборът е на всеки. Преливам от енергия, теглото ми не варира лято-зима, както преди,излишните мазнини се стопиха, кожата ми е свежа, следите от бръчки изчезнаха и още много ползи. Всеки, който има желание да живее със самочувствие, трябва да прочете книгата и да се замисли над начина си на хранене. И на финала ще напиша, че фразата" Ние сме това, което ядем" е 101% вярна. Благодаря на Лечител за
    интересните статии!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *