Зелено кафе: предимствата на важната хлорогенна киселина – отслабване, при диабет

Рядко срещаната хлорогенна киселина се намира в зърната от зелено кафе, която е полезна за отслабване и други проблеми

Зеленото кафе на зърна не е печено и следователно то е по-богато на хлорогенна киселина, вещество, от което има много ползи. Според няколко проучвания, тя е полезна за допълнение към диетите за насърчаване на загуба на тегло, поради способността му да намали нивата на глюкозата и да инхибира усвояването на въглехидратите, помага на организма да се предотвратят сърдечносъдови заболявания и диабет, както и да се възстанови баланса на обмяната на веществата.

В зърната от зелено кафе се съдържа полезната хлорогенна киселина

В зърната от зелено кафе се съдържа полезната хлорогенна киселина

В допълнение, неговата антиоксидантна мощност неутрализира действието на свободните радикали, които както е добре известно, допринасят за стареенето на кожата и на тялото.

Важната хлорогенна киселина съдържаща се в зърната от зелено кафе е вещество, много използвано в получаването на хранителни добавки с няколко свойства. Тя действа основно върху метаболизма на захарите и мазнините, помага да се намали абсорбцията и да се увеличи произведената енергия. По-специално, оказва положителен ефект върху черния дроб, ускорява в пъти потреблението на хранителни вещества асимилирани от него, понижава кръвната захар.

“Фигурин

Тя също така се отразява положително на храносмилането при неговата консумация, тъй като помага на червата да абсорбират по-малко мазнини и захар. Всичко това има положителен ефект не само от гледна точка на храненето, но и улеснява загубата на тегло.

В действителност, един компромис с метаболизма е свързан с много негативни последици за организма, сред които и инсулинова резистентност и дори сърдечносъдови заболявания, от които ни пазят нейните антиоксидантни свойства.

От полезните й свойства можем да си представим, колко е важно да се взема хлорогенова киселина, за да се поддържаме във форма и да сме здрави.

Зелено кафе – богато на полезната хлорогенна киселина

Зелено кафе – богато на полезната хлорогенна киселина

Въпреки че това е вещество, открито в много храни, нивата в тях са толкова ниски, че консумацията им не е в състояние да осигури адекватен прием.

В зърната от зелено кафе съдържанието на хлорогенна киселина е доста забележително и затова се добавя в хранителни добавки, специално предназначени за балансиране на метаболизма и по-общо казано, за да се подобри качеството на живота ни. Когато са формирани на базата на зърна от зелено кафе и други полезни вещества, те работят като си взаимодействат за подобряване на баланса на метаболизма.

Enjoyed this post? Share it!

 

4 коментара по “Зелено кафе: предимствата на важната хлорогенна киселина – отслабване, при диабет

  1. Няколко съвременни проучвания откриха, че приемът на екстракт от зелено кафе може да бъде полезен при хора със сърдечносъдови проблеми. Оказва се, че хлорогенната киселина, съдържаща се в зелените зърна, притежава свойството да намалява систоличното и диастоличното кръвно налягане.

  2. Хлорогенната киселина е един от най-активните компоненти в състава на зеленото кафе. Освен че подпомага отслабването, тя противодейства на свободните радикали. Хлорогенната киселина е фитохимикал, съдържащ се в повечето плодове, но концентрацията й в зърната на зеленото кафе са най-високи.

  3. В Сърбия преди няколко години имаше огромна медийна кампания на такова зелено кафе за отслабване. Хората купуваха масово, включително зълва ми. След като го спря нещата станаха много зле, качи двойно повече килограми отколкото беше свалила и ѝ се развали целия метаболизъм. Ако ще се отслабва, то със сигурност не трябва по този начин, а с регулирана диета и повече движение!

    • Благодарим за коментара Ви! Той е важен и полезен за нас и за нашите читатели.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *