Избавете се от болестите и килограмите със зеленчукови сокове

Ако един ден в седмицата приемате само зеленчукови сокове, ще отслабнете, ще подсилите имунната система, а кожата ви ще заблести

Силата на живата храна е доказана и приемът на свежи зеленчуци и плодове трябва да е част от нашето ежедневно меню. Но френските диетолози доказаха, че ако един ден от седмицата минете на зеленчукови сокове имате всички шансове да се вталите, да изчистите организма от токсините, ще забързате метаболизма си и кожата ви ще стане гладка и красива. Може да си правите всякакви комбинации, които харесвате, тъй като има огромен избор от зеленчуци – зеле, краставица, домати, цвекло, моркови, ряпа, спанак, магданоз, тиквички.

зеленчукови сокове

Ако един ден в седмицата приемате само зеленчукови сокове, ще отслабнете, ще подсилите имунната система, а кожата ви ще заблести

Пречистването с течности е отдавна признат естествен метод за облекчаване на организма. Повечето хора обаче пият плодови сокове, които въпреки полезните си свойства съдържат и малко повече фруктоза. Докато зеленчуковите сокове не само са по-витаминозни, но и много по-диетични. Същевременно те засищат повече и с тях може съвсем спокойно да изкарате цял ден, без да почувствате вълчи глад.
Приемът на зеленчукови сокове означава и по-малко усилия за храносмилателната система, която си почива и ви е много благодарна. При приема само на зеленчукови сокове става много по-улеснено и ускорено усвояване на хранителни вещества. Тялото се освежава с временното премахване на преработени и животински храни.
Прилаган само един ден в седмицата, пиенето на зеленчукови сокове повишава жизнената енергия, забързва се метаболизмът и се подобрява функционирането на храносмилателната система. Със зеленчукови сокове се регулира теглото и се предизвиква чувство на лекота в стомаха. Освен това се подобрява мозъчната дейност и концентрацията и се възстановява здравия и свеж вид на кожата.
Не на последно място приемът само в един ден от седмицата на зеленчукови сокове забавя процесите на стареене и подсилва имунната система.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *