Зелен овес успокоява нервите и прочиства тялото

Използвайте по-често зелен овес, той пази здрава нервната система, изчиства тялото от токсините и бори алкохолизма

Едно много лечебно и полезно растение – зелен овес, не е много познато у нас, но това е напълно незаслужено.

Това е растение, което пази здрава нервната система, изчиства тялото от токсините и не на последно място – използва се при лечение на алкохолизъм.

Лечебният зелен овес е специален сорт овес, който се бере в периода на цъфтежа и след това трябва да се изсуши много внимателно, за да запази лечебните си качества.

зелен овес

Използвайте по-често лечебният зелен овес, защото той пази здрава нервната система, изчиства тялото от токсините и бори алкохолизма

Той стимулира обмяната на веществата, действа успокояващо и хармонизиращо на организма и по този начин много помага на нервната система.

Прави се чай от зелен овес, който се приема за успокоение и когато нервите ни са опънати до скъсване.
За целта в 300 милилитра вряла вода се пуска една чаена лъжичка зелен овес и се оставя на котлона да ври около 20 минути. Прецежда се и чаят се пие в топло състояние 2-3 пъти на ден.
Билката зелен овес има свойството да изчиства много добре отровите от организма. За да направите това просто си направете отново чай от зелен овес по горната технология.
През средновековието билката е била много популярна и е служила за лечение на алкохолизъм.
Освен това зелен овес се използва и за плодовитост, особено при силната половина на човечеството. Младите жребци, хранили се с млад овес, са по-плодовити и расови.
Билкови лекарства съдържащи зелен овес, комбиниран с други билки може да подсили мъжката сила и енергия.
Не на последно място овесена каша, приготвена и със изсушена билка зелен овес може да служи много успешно и за лечение на кожни болести.
Чудодейният зелен овес е също така източник на фибри и има способността да изчиства стомашно-чревният тракт и високия холестерол.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *