Пробвайте зелен чай за отслабване

Може да опитате зелен чай за отслабване и за изчистване на организма от токсините и отровите

В съвременния живот има различни причини за напълняване. Избирането на най-добрата диета за всеки според индивидуалните му предпочитания за постигане на тегло и здравните му нужди. Ако искате да свалите напълно природно 3-4 килограма за седмица, може да опитате със зелен чай за отслабване.

зелен чай за отслабване

Може да опитате зелен чай за отслабване и за изчистване на организма от токсините и отровите

Диетата със зелен чай се нарича още и детокс диета, защото зеленият чай съдържа антиоксиданти и други полезни вещества, които помагат за изчистването на организма от токсини, натрупали се от преработката на храната и вследствие на стресове (свободни радикали), и други вредни вещества.

Тази диета със зелен чай за отслабване включва по-голямо количество чай, който се изпива през деня, освен това, за да има ефект трябва храната да е здравословна, без рафинирани брашно, захар и олио, и по възможност без животински храни (с малки изключения, ако се налага). Може да се употребява риба, за да се набавят нужните белтъчини, освен това тя не съдържа холестерол и наситени мастни киселини, а полезните омега-3.

зелен чай за отслабване

Може да опитате зелен чай за отслабване и за изчистване на организма от токсините и отровите

Зеленият чай съдържа витамините C, A, P, PP, микроелементите калций, калий, цинк, хром, манган, мед и антиоксидантите, за които вече стана дума. Тези вещества могат да забавят стареенето и да задържат младостта на фигурата ни за по-дълъг период – поради полезните съставки на чая противодействащи на свободните радикали.
Този режим със делен чай за отслабване може да се прилага и за много кратко време. Например един ден гладуване само на чай. Изпиват се за деня 5 чаши чай само. Това да не се прави по-често то един път на 1 – 2 месеца.

“Демир

Когато се прави с храна трябва да се изпива около половин до 1 литър чай на ден. И да се съобразяваме с това, че ежедневната нужда от вода е 2- 2,5 л. и една част да бъде по време на чаената диета по-голямата част от чая. Останалата част вода е добре да си набавим от минерална вода или някакви натурални сокове, фреш.

За да има по-добър ефект, диетата със зелен чай за отслабване трябва да се комбинира с упражнения. Те ще помогнат да не се възстанови теглото след прекратяване на диетата.
Всяко ядене да е с около 150 –200 г за всяко ястие. Закуска главно каши, овесени ядки, извара, яйца и др. Обяд – зеленчуци, варено месо или постна храна. Вечеря- бобови храни, риба, млечни и сирене. Плодове да изяждат през деня като закуска или десерт не повече от 600 г на ден.

Желателно е да се консултирате с вашия лекар преди да изберете някоя диета. Тази диета има и противопоказания – заболявания на стомашно-чревния тракт като гастрит, язва, колит, както и проблеми със сърдечно-съдовата система.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *