Премахнете излишните течности със златна пръчица

Билката златна пръчица има силен диуретичен ефект и премахва излишните течности в организма, но и спасява болни бъбреци

Една много полезно растение за бъбреците е билката златна пръчица. Позната е също и под името енчец. Тя е богата на такива полезни вещества като сапонини, етерично масло, дъбилни и смолисти вещества и др. Действието на билката златна пръчица е, че тя помага за по-лесното отделяне на урината и изхвърля всички ненужни натрупани течности в организма. Едновременно с това болката златна пръчица намалява отделянето на албумин в урината и съдържанието на пикочната киселина в кръвта.

златна пръчица

Билката златна пръчица има силен диуретичен ефект и премахва излишните течности в организма, но и спасява болни бъбреци

Всички тези пикочогонни качества правят растението много полезно при високо кръвно налягане и помага при отоци, бронхит, подагра, диария, разширени вени, смущения в менструацията и др. Много полезна е златна пръчица при бъбречни проблеми. Цветовете и листата на билката действуват охлаждащо и тъй като растението отводнява, то се препоръчва при бъбречни болки и болести на пикочния мехур.
Смес от билките златна пръчица, енювче и жълта мъртва коприва в равни части, правят много полезен чай за болни бъбреци. Много хора са спасили болните си бъбреци именно с този чай, който трябва да се пие поне две седмици без почивка, за да има ефект.
Ако искате да си приготвите отвара само от златна пръчица, то две супени лъжици от билката се заливат с половин литър вряла вода и се киснат 2 часа. Запарката се пие по една винена чаша 4 пъти на ден преди ядене. Може да си направите и студено извличане на златна пръчица като за целта се вземат 3 чаени лъжички ситно нарязана билка и се заливат с 400 милилитра студена вода, в която тя престоява 8 часа. Прецежда се и се пие три пъти на ден по 1 кафена чашка преди хранене.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *