Билката змийско мляко помага при чернодробни проблеми

Лечебните стръкове на змийско мляко е мощно кръвопречистващо средство, което помага на целия организъм

У нас билката змийско мляко се среща много често и в някои райони я наричат и с името жълта млечка. Растението може да се открие из сенчестите гори, градините, дори в домашната градина.
Билката змийско мляко има прекрасни жълти цветове и високо стъбло, което достига до 80 сантиметра височина. То има разклонения, които в повечето случай се намират в основата на растението. Листата на билката са разположени неравномерно по изправеното стъбло. Те са едро нарязани и често са имат „покривка“ от власинки.
Лечебните свойства и сили на билката змийско мляко са надземната част на растението и по-точно стръковете й.

змийско мляко

Лечебните стръкове на змийско мляко е мощно кръвопречистващо средство, което помага на целия организъм

В нашата народна медицина змийско мляко се използва за лечение на заболявания на черния дроб и като кръвопречистващо средство. Хората с тежки чернодробни болести могат да си правят отвара от змийско мляко за овладяване на състоянието. Тя се приготвя като 5 грама изсушена билка се пускат в половин литър вода и се варят на котлона в продължение на петнадесетина минутки.
Лечебната отвара се кисне две-три минути, после се прецежда и се приема на 2 пъти. Единият прием се прави сутринта, а вторият – на обед.
Външно билката змийско мляко се използва за лечението на кожни проблеми, като екземи, брадавици, мазоли, лишеи и други. Има дори рецепта за обезкосмяване с билката, при която се прави по-голямо количество отвара, в която се потапят крайниците, на които искате да премахнете нежеланото окосмяване.
Добре е да се знае, че трябва да се спазват стриктно препоръчителните дози за прием на билковите отвари от змийско мляко, тъй като при предозиране могат да настъпят някои здравословни проблеми. Страничните ефекти са силно главоболие, гадене придружено с повръщане и виене на свят. Билката змийско мляко е токсична и не бива да се използва от бременни, кърмещи и деца.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *