При проблеми със зъбите доверете се на билките

Предотвратете образуването на кариес с няколко билкови отвари

Народната медицина е толкова богата на различни видове билки всяка, от които с различно предназначение. Ако имате проблеми с устната кухина, венците и зъбите може да се обърнете към природата, където определено ще намерите лек за вашата болка.

За красива усмивка и здрави зъби се доверете на билките

За да бъдат зъбите ви здрави вие сте тези, които трябва да се грижите за тях. Измивайте редовно вашите зъби с паста и четка за зъби. Също така редовно посещавайте зъболекар, дори и тогава, когато нямате абсолютно никакви оплаквания.

За да имате здрави и бели зъби, както и красива усмивка може да включите към профилактиката на вашите уста и зъби някои от следните билки и билкови отвари. Сокът от червена боровинка се бори ефективно с проблемите в устната кухина като потиска развитието на бактерии в устата и по този начин намалява образуването на плака.

Богатият на антиоксиданти зелен чай също по ефективен начин помага, за да бъде излекуван един кариес. Зеленият чай със своите природни флуоридни свойства съдържа четири пъти повече витамин С от портокалите, като активността на зеления чай е усилена и от наличието и на един друг витамин – Р, по чието съдържание той няма конкуренция.

Още една билка помага в лечението на кариеси и това е ксилитол (естествен подсладител, направен от влакната на растения). Ксилитол се използва за лечение на сухота в устата, увеличаване притока на слюнка и при симптоми на отдръпване на венците.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *