Домашно лечение при изгаряне на кожата

Един от най-честите домашни инциденти е опасното изгаряне на кожата

Повечето леки изгаряния ще излекувате сами и домашното лечение обикновено е всичко, което е необходимо за облекчаване на симптомите и насърчаване на оздравяването. Ако обаче подозирате, че може да има по-тежки наранявания, вземете мерки за първа помощ, докато вашия лекар реши как да Ви лекува. Един от най-честите домашни инциденти е опасното изгаряне на кожата.

Киселото мляко е полезно при изгаряне на кожата от слънцето

Киселото мляко е полезно при изгаряне на кожата от слънцето

За изгарянията са определени различни степени, според силата и вредата им. Най-слабите от първа степен може да лекувате в домашни условия, но останалите степени на изгаряне непременно трябва да бъдат лекувани от лекар. При първа степен на изгаряне на кожата, тя е зачервена и белезнена, но раната не е голяма и болките могат да се търпят. При втора степен има по-сериозни рани и се образуват мехури. Освен лечението на официалната медицина може да се приложи и домашно лечение с някои природни средства. Трета степен непременно се лекува в болница.

Първото нещо, което трябва да направите е да поставите изгорената кожа под струя студена вода. След водата може да му направите и студен компрес с намокрена памучна кърпа. Добре и да се намаже с някаква мазнина изгорената кожа.

Препоръчва се компрес с настърган картоф. Той може да предотврати появата на мехури. Настърганият картоф трябва да стои половин час, за да има полза.

Може да намажете раната със свинска мас само или със смес от свинска мас и кисело мляко. Това са 2 начина за подпомагане на оздравяването а кожата след изгаряне. Раната трябва да се държи открита и да се пази от замърсяване.

Много добре действа при изгаряне на кожата намазването със зехтин. Още по-добре е ако оставите да кисне някоя билка в него например жълт кантарион, а и билката бял равнец. Сложете в бутилка зехтин да кисне една шепа цвят от билката жълт кантарион и ги оставете за 20 дни да престоят. Съхранява се на сухо и хладно място. Мехлемът може да се използва и при други видове рани на кожата.

Фигурин билкови таблетки за отслабване при менопауза
Мехлеми от невен при изгаряне на кожата

Мехлеми от невен при изгаряне на кожата

Друга рецепта за мехлем е с разтопени на водна баня восък и масло. Намажете и превържете с бинт мястото на кожата пострадало от изгаряне. Използвайте също при изгаряне на кожата мехлеми с алое вера и невен. По аптеките също се продават много ефективни лекарствени препарати за лечение на изгаряне на кожата.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Домашно лечение при изгаряне на кожата

  1. За Бога, само НЕ вода върху изгорялото ! То си е пожар, а кислорода от водата му дава сила. Мазнина, по възможност естествена и търпение, докато болката отшуми. А тя болката ни помага да разберем степента на поражението преди да са станали очевидни.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *