Излекуваха болни от рак с вирус (ВИДЕО)

За лечение на рак приложиха успешно терапия с модифициран вирус на морбили

Срещу рак бе използван вирус на морбили в американската болница Mayo Clinic. Една нова тенденция на лечение на рак е приложена в тази клиника и има излекувани онкопациенти, пише за новината британският сайт Daily Mail. Американските специалисти са поставили ново начало на вид терапия срещу рак, с която дават надежда на хиляди пациенти по света.

Стейси Ерхолц е първата жена излекувана от рак, документирано с терапия от модифицирани вируси

Стейси Ерхолц е първата жена излекувана от рак, документирано с терапия от модифицирани вируси

Лекарите от тази клиника са променили гените на вируса на морбили, който е известен и като дребна шарка и са ги вкарали в телата на двама пациенти болни от миелом. Доброволците сега са в ремисия и се чувстват добре. Вирусът на морбили е променен така, че да проникне избирателно в изменените плазмени клетки на кръвта и да ги унищожи.

Съществуват вируси, които предизвикват развитие на ракови заболявания чрез злокачествена трансформация на клетките. Представител на този вид вируси е папилома вирусът, който е и най-известния сред тях. Те се наричат онкогенни вируси.

Друг противоположен вид вируси са такива, които унищожават раковите клетки като проникват в тях. Те са наречени от науката онколитични вируси. Учените са насочили усилията си към тях за лечение на коварния рак.

Единия пациент е Стейси Ерхолц на 49 години е излекувана напълно и сега 6 месеца след прилагането само на една доза с генетично променени вируси няма никаква следа от болестта. Новият модифициран вирус на морбили е с инициали MV-NIS. Той успешно се справил с миелом, от който са страдали Стейси Ерхолц и другият пациент.

Фигурин билкови таблетки за отслабване при менопауза

За чудодейно излекуване от рак след прекарани вирусни заболявания е имало и друг път, но сега този е напълно документиран. Лекарите ще продължат да прилагат терапията с вируси срещу рак и възнамеряват да я съчетаят с радиоактивни изотопи. Лекарите се надяват модифицираният вирус MV-NIS да е приложим за лечение освен за миелом и за рак на белите дробове, мозъка и на яйчниците.

Руският академик Михаил Давидов счита, че ракът е вирус, но ендогенен, който се създава от остатъчни белтъчини в човешкия организъм. Според него белтъчините се вмъкват в генома на клетките и така предизвикват трансформация и ги променят в ракови.

Още за рака четете – ТУК.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *