Срещу излишните килограми ще ви помогнат тези билки за отслабване

За стопяване на мазнините освен диети могат да помогнат и тези билки за отслабване, които са най-популярни за тази цел

Затлъстяването е един от най-често срещаните здравни проблеми на нашето време. За стопяване на мазнините освен диети могат да помогнат и тези билки за отслабване. В тях основните полезни вещества за стопяване на излишните килограми са антиоксидантите, които са полезни и срещу повечето болестни състояния.

Сред препоръчаните билки за отслабване са черният и зеленият чай, които са богати на антиоксиданти. Те буквално разтварят мазнините.

Срещу излишните килограми ще ви помогнат тези билки за отслабване

Срещу излишните килограми ще ви помогнат тези билки за отслабване

Подобни на тях са ройбос и хънибуш, които за разлика от черния и зеления не съдържат кофеин, който е вреден за нервите. Зеленият чай съдържа и теанин, вещество, което успокоява нервната система и катехини, които са около 100 пъти по-силни антиоксиданти от витамин С.

Една от най-използваните за здравето билки е копривата. Тя е полезна при камъни в бъбреците, язви, диабет, ревматизъм, малокръвие, намаля апетита и с това помага и за отслабване.

Чай от черничеви листа. Препоръчват се сушени листа да се ползват, а не пресните. Той е полезен и при гастрит, язва и диария, може да се пие и на гладно и с яденето.

Чай от глухарче. Той понижава апетита, нивото на холестерола и силен диуретик и действа тонизиращо. Не се препоръчва преди лягане заради диуретичните му свойства.

Чаят от артишок е подходящ за всекидневна употреба. Популярен е повече в Южна България. Съдържа витамини минерали, които са полезни за здравето и за отслабване. Едно от лечебните вещества, които съдържа е цинарин, който е разновидност на калия и е полезен за здравето.

Демир бозан билки за бъбреци

Цикорията е друга полезна за здравето билка и за отслабване. Действа очистващо на черния дроб и помага за възстановяване на клетките му. Полезен е и за имунната система и при други заболявания. Добре е да се ползва по време на диетите за отслабване, както и другите билки. Не може да се очаква бързо отслабване, но да се пие по-дълго време.

Девесил. Полезен е за стопяване на излишните мазнини намиращи се в областта на сърцето и черния дроб и с това за цялостното отслабване, като действа диуретично и подобрява кръвообращението. Помага за добро храносмилане и против камъни в бъбреците.

Гръмотрън е една от най-прочутите билки за отслабване. Тя е полезна и при ревматизъм, високо кръвно, хемороиди, бъбречни заболявания, безплодие, шипове, подагра, сърдечна недостатъчност, подобрява обмяната на веществата и е най-предпочитана за отслабване.

Розмаринът подобрява обмяната на веществата и активира кръвообращението.

Други полезни за отслабване билки са шипката, белия равнец, зеления овес.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Срещу излишните килограми ще ви помогнат тези билки за отслабване

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *