Билки за изтръпване на пръстите на ръцете по време на сън

При изтръпване на пръстите на ръцете по време на сън може да ползвате съветите на лекарите

На всеки може да се случи да изпита изтръпване на пръстите на ръцете по време на сън. Усещането е за мравучкане, което често се дължи на неправилно положение на ръката или на и на двете ръце по време на сън. То се получава от нарушено кръвообращение в следствие на притискането на ръцете от неподходящото положение в леглото.

При изтръпване на пръстите на ръцете по време на сън може да ползвате съветите на лекарите

При изтръпване на пръстите на ръцете по време на сън може да ползвате съветите на лекарите

В действителност има и други причини, които се дължат на здравословни проблеми и трябва да се потърси лекарска помощ. За да се реши проблема трябва да се направи преглед при лекуващия лекар и да се назначи съответното лечение.

Ако симптомите за изтръпване на пръстите на ръцете по време на сън не се преустановяват и се задълбочават, то те могат да се дължат на лоша циркулация на кръвта, което се случва по време на сън и вие трябва да промените положението на тялото по време на сън.

Понякога това може да се дължи на диабет. Това обаче се случва и в будно състояние.

Мравучкане на ръката изпитано сутрин след събуждане се получава от синдром на карпатния тунел.

Изтръпването може да се дължи и на извършена хирургическа интервенция на ръката или артрит. В двата случая може да се получи увреждане на нервите на ръката или тяхното възпаление.

“Демир

За да намалите тези симптоми, спете на мека възглавница, не заспивайте върху една от ръцете си, правете упражнения за укрепване на ръцете, шията и раменете, спете по гръб.

Ако сте прищипали нерв, то трябва да смените позата на тялото по време на сън.

Народната медицина също може да помогне за това състояние. За подобряване на кръвообращението пийте чай от билки за това. Такива са джинджифил, гинко билоба,  подправката червен пипер. Липсата на някои минерали също може да бъде причина за изтръпване на пръстите на ръцете по време на сън. Също пийте достатъчно вода и билки за ревматоиден артрит, а ако сте прекалили с натоварването с работа или във фитнеса, трябва да го намалите.

Възможно е да изпитвате изтръпване на пръстите на ръцете по време на сън и по причина на тромб, студени крайници, на холестерола. В такива случаи намалете холестерола приеман чрез храната, затоплете крайниците си, но трябва да имате пред вид, че ако имате тромб, не се препоръчва загряване на краката или на ръцете с гореща вода, защото може да се откърти и да направи поразии в тялото.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *