За изчистване от тежки метали помагат водорасли

За детоксикация и освобождаване на тялото от тежки метали помагат природни средства

Токсични тежки метали като живак, арсен, олово, кадмий и уран са разпространени в една не малка част от околната среда. Въпреки че не може да се избегне напълно експозицията им, има много безопасни, органични и достъпни продукти, които помагат за детоксикация и премахване на токсините и изчистване от тежки метали на организма.

За детоксикация и освобождаване на тялото от тежки метали помагат природни средства като синьо-зелените водорасли – цианобактерии

За детоксикация и освобождаване на тялото от тежки метали помагат природни средства като синьо-зелените водорасли – цианобактерии

За детоксикация и освобождаване на тялото до голяма степен от тежки метали с природни средства като водораслите.

Кафявото водорасло – Bladderwrack (морски водорасли или зеленчуци се наричат още) – Fucus Vesiculosus (Fucaceae), е намерено в Атлантическия и Тихия океан.
Стъблото е използвано като лекарство, докато шушулките му пълни с въздух помагат на водораслото да се задържа на повърхността. Съдържащи активни компоненти са: йод, фукойдан, алгинова киселина и феноли в различни количества. Когато нараства, водораслото Bladderwrack се използва за облекчаване на киселините и за стимулиране на имунната система, както и щитовидната жлеза. Bladderwrack има антибактериално и противовъзпалително действие.

Фигурин билкови таблетки за отслабване при менопауза

Синьо-зелено водорасло – Blue Green Algae (цианобактерии – цинофита) – Anabaena sphaerica (Cyanophata).
Синьо-зеленото водорасло и зелените водорасли като хлорела – Chlorella съдържат хлорофил, антиоксидант и наситено зелен пигмент. Бактерии като Fecal Coliform  не могат да съществуват заедно с хлорофил, които помагат да запазите водата прясна. Водораслите не само съдържат почти всички необходими минерали и витамини, но също така и да имат ефект на увеличаване на кислорода, като същевременно намаляват азота и въглерода. Хлорелата според учените може да се свързва с тежки метали и да ги отстрани от тялото. Тя извършва в известна степен детоксикация. Изследвания в Япония след атомните бомбардиривки в Хирошима и Нагасаки през 1945 г. показват, че взети 8 грама хлорела на ден предизвикват петкратно увеличение на количествата на уран, кадмий и олово, които се елиминират.

 

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *